Amatőr

Szoros volt, de Kalucza búcsúzott a további küzdelmekből

Szoros volt, de Kalucza búcsúzott a további küzdelmekből
Kalucza Norbert hétfőn nagy csatában alulmaradt az ausztrál Luke Boyddal szemben.
Kalucza Norbert hétfőn nagy csatában alulmaradt az ausztrál Luke Boyddal szemben, így számára a legjobb 32 között ért véget a bakui olimpiai kvalifikációs ökölvívó-világbajnokság.

A debreceniek 56 kilósa nem kapott verhetetlen riválist a nyolcaddöntőbe jutásért rendezett találkozón, ám az már a meccs elején kiderült, hogy nagyon kiélezett csatára van kilátás. 

Az első menet elején Boyd volt a kezdeményezőbb, Kalucza még nem igazán találta a távolságot a sokat mozgó rivális ellen. A szakasz második felében már hatékonyabb volt a magyar, az első szünetre azonban egypontos hátránnyal vonulhatott. A második szakaszban jobb ritmusban öklözött Kalucza, s lényegesen pontosabb is volt, ám ez csak arra volt elég, hogy egyenlő állásnál érjen véget a szakasz. 

Az utolsó három perc Boyd találattal indult, majd lüktető küzdelemmel folytatódott, hol az egyik, hol a másik fél tűnt jobbnak. Az utolsó percre a meccs addigi képe alapján Boyd "fordult" minimális előnnyel, Kalucza pedig ekkor már nem tudott igazán átütő lenni, így végül 24-22-es vereséggel búcsúzott. 

A magyar csapat Varga Miklós, Harcsa Zoltán és Darmos József révén három győzelemmel és két vereséggel zárta a hétfői napot (Kalucza mellett Ungvári István szenvedett vereséget). Kedden öten küzdenek meg a nyolc közé kerülésért, mivel Bacskai Balázs és Káté Gyula már vasárnap bejutott a 16 közé. Varga, Harcsa, Káté és Bacskai számára nyolc közé jutás mellett a kvótaszerzés is cél.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink