Amatőr

Temesváron is bemutatkozik a BoxingONE

Temesváron is bemutatkozik a BoxingONE
Pénteken Temesváron is bemutatkozik a BoxingONE Championship.
Pénteken Temesváron is bemutatkozik a BoxingONE Championship – közép európai amatőr ökölvívó csapatbajnokság, ugyanis az aradi székhelyű Silva Lazar BC ez alkalommal itt játja vendégül soros ellenfelét, a Spartak Komárnót.

A véghajrá minden csapatnak igen fontos a B1 ligában, és nem csak az általánosítás mondatja velünk, hogy Temesváron tényleg mindkét alakulatnak létfontosságú a győzelem. A vendéglátók ugyan előnyös helyzetben vannak, hiszen jelenleg is a továbbjutást jelentő második helyen állnak, ám nekik ez az utolsó mérkőzésük, így ha nem nyernek, sorsuk megpecsételődött, szinte teljesen biztosan elesnek a rájátszás lehetőségétől.

A csoport pillanatnyi állása
1. Rybnik Boxing (5) 16 pont
2. Silva Lazar Arad (5) 15 pont
3. Győri Gladiator (4) 14 pont
4. Spartak Komárno (4) 13 pont

Még lejátszásra kerülő mérkőzések
Arad-Komarno (okt.29)
Győr-Rybnik (nov. 12)
Komarno-Győr (nov. 26)

A fentiekből ugyan az látszik, hogy a romániai csapat még a vereség esetén járó 2 ponttal is a második helyen maradnának, úgy, hogy a révkomáromi Spartak 18 ponttal az élre áll. De azzal, hogy a győri Gladiátoroknak még két meccsük van hátra, amiért – ha mindkétszer teljes csapattal állnának ki – minimum 4 pontot fognak kasszírozni, győzniük kell, és még így is gondjuk lehet, ha a Komárno november 16-án javítani tud a győriek ellen, ugyanis a segédpontok alapján is igen szoros a véghajrá. Ugyanez a Komárom szempontjából úgy néz ki, hogy a hátralévő két meccsből legalább egyet hozniuk kell, lehetőleg a temesvárit, majd az utolsó meccsükön, akár - egy szoros küzdelemben - alul is maradhatnának, ha a november 12-i győri meccsen (Győr-Rybik) hazai siker születik – továbbjutásuk biztosított.

Ebből is látszik, hogy az „A”-csoportban is milyen kiegyenlített erőviszonyok uralkodnak. A pénteki sorsdöntő küzdelem nem lesz egyszerű egyik csapat számára sem. A komáromiakat segítő három magyar klasszis (Kété Gyula, Klasz Árpád és Harcsa Zoltán vagy Norbert) sincs egyszerű helyzetben.

64 kg-ban Káté Gyula szinte biztosan nem az első meccsen simán felülmúlt Ripanu Ciprian ellen fog küzdeni, hanem a lendületben lévő, egy hónapja román bajnoki címet szerző George Popescu-val. Káté ugyan esélyes, ám anélkül, hogy motivációját kétségbe vonnánk, a múlt heti Európa Kupán „csak” bronzérmet szerzett, így lelkileg és fizikálisan sem biztos, hogy a csúcson van. 69 kg-ban Klasz Árpád újra ki-ki meccset bokszolhat a korosztályos világbajnok (!) Biea Flavius-szal. Az első küzdelmet Klasz nyerte, de szoros mérkőzésen, úgy, hogy ellenfele csak akkor kezdett visszarázódni az ökölvívásba, hosszú kihagyása után. Azóta a román fiú remek teljesítmény nyújt a B1 ligában, és a többi nemzetközi versenyen, ráadásul nemrég ő is román bajnok lett. Szóval klassz teljesítmény kell! 75 kg-ban, bármelyik Harcsa-fivér lép ringbe révkomáromi színekben, Catalin Rosu ellen toronymagas esélyesként veszi fel a küzdelmet Temesváron.

A többi meccsen nehéz esélyt latolgatni a ringbe lépő bokszolók konkrét nevének ismerete nélkül, azért néhány támpontot igyekszünk nyújtani. 57 kg-ban a Komarno nagyon lyukas, amire a bajnokság hajrájára sem találtak orvosságot, míg a román csapat 91 kg-ban, Gánánáu Petrisor lévén nagyon erősnek tűnik. Ebben a két súlyban meglepetés lenne, ha nem román győzelem születne. 60 kg-ban Holiantruc Daniel (Arad) viszont igen hullámzó teljesítmény nyújt, ott Komarno behúzhatja a 2 pontot, ahogyan 81 kg-ban is, ahol az aradiak variáltak az elmúlt meccseken sokat, sikertelenül.

A mérkőzést pénteken 18-órától a www.boxingone.com oldalon élőben lehet figyelemmel követni.

Partnereink

Partnereink