Hazai

Varga Miki nagy csatában kapott ki

Varga Miki nagy csatában kapott ki
A törökországi Európa-bajnokságon a hajdúsámsoni Varga Miklós képviselte könnyűsúlyban a magyar színeket.
A 60 kg-ban szereplő Varga Miklós hiába bokszolt kiválóan, szoros pontozással vereséget szenvedett az orosz Ildar Vaganovtól az ankarai ökölvívó Európa-bajnokság pénteki nyitónapján.

A meccs első menetében szoros küzdelmet láthatott a török publikum, három perc után Vaganov - megérdemelten - 7-6-ra vezetett. A második menetben Varga tűnt némileg jobbnak, ennek ellenére a második szünetben is egypontos hátránnyal állt (12-11), majd az utolsó három percben mindent megtett a győzelemért, aktívabb volt riválisánál, de a bonyolult pontszámítási rendszer a végén nem neki kedvezett. A meccsről mindent elmond, hogy az öt pontozó közül háromnál a magyar, kettőnél pedig az orosz volt a jobb, s akadt olyan ítész, aki a 2008-ban Eb-bronzérmes Vargát 13 ponttal hozta ki győztesnek. 

"Nagyszerűen bokszolt Miki, akinek nemrég volt az érettségije" - mondta az MTI-nek Csötönyi Sándor, a magyar szövetség elnöke. - "Gyönyörűen helytállt az orosz bajnok ellen. Szerintem nem volt talán még három pont sem közöttük, sajnos ilyen a boksz, ilyen meccsen ki lehet kapni." 

Korábban a 75 kg-os kategóriában Harcsa Zoltán győzelemmel mutatkozott be a nyitónapon, így bejutott a hétfői nyolcaddöntőbe, ahol a grúz Dzsabah Hositasvilivel küzd majd meg. 

Pénteken még egy magyar, a 69 kg-ban címvédő Bacskai Balázs lép szorítóba, magyar idő szerint 20 órától az angol Scott Cardle ellen.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink