Hazai

Varga Miklós is érem nélkül, de kvótával tér haza

Varga Miklós is érem nélkül, de kvótával tér haza
A 60 kg-os Varga Miklós nem bírt a szerdai negyeddöntőben a címvédő olasz Domenico Valentinóval, így kiesett.
A 60 kg-os Varga Miklós nem bírt a szerdai negyeddöntőben a címvédő olasz Domenico Valentinóval, így kiesett a bakui ökölvívó-világbajnokságon, melyet ezzel érem nélkül, de legalább két olimpiai indulási hellyel zárt a magyar csapat.

A hajdúsámsoniak 2008-as Európa-bajnoki bronzérmese három szép győzelmen volt túl az azerbajdzsáni vb-n, a kvóta mellé azonban nem sikerült érmet is szereznie a kiválóan bokszoló Valentino ellen. 

A mérkőzés első pillanatától az olasz húzta, csalogatta magára Vargát, aki ment is utána, ám hiába volt türelmes, indításainál riválisa villámgyors balegyenesekkel rendre megelőzte, s gyűjtögette pontjait. A nyitómenet második felében a magyar is egyre jobban belelendült, különösen a hajrában voltak szép találatai, ám a gongszó pillanatában már nagyon komoly, 10-3-as hátrányban volt. 

A másodikban Varga növelte a tempót, ment előre, Valentino megelőző ütései azonban továbbra is pontosak voltak. A szakasz második felében nyíltabb küzdelem zajlott a ringben, mindkét bokszoló adott és kapott is pofonokat, a verekedés azonban nem hozott magyar felzárkózást, Valentino hat perc után már 20-9-re vezetett.
Az utolsó magyar bakui három percért Varga minden dicséretet megérdemel, mert behozhatatlannak tűnő hátránya ellenére is ment előre, egy pillanatra sem adta fel, riválisa azonban minden rutinját bevetve kisebb szabálytalanságokkal tördelte a meccset, s az ütésváltásokból is csak ritkán jött ki rosszul, így végül 27-13-mal búcsúztatta el Vargát. 

"Mindenképpen sikeres volt számomra a vb, megszereztem az olimpiai kvótát, három meccset nyertem, odatettem magam, amennyire csak tudtam" - mondta a magyar könnyűsúlyú. - "Most az olasz jobb volt, igazi öreg róka módjára bokszolt, sokszor megelőzött, nem nagyon tudtam vele mit kezdeni. A különbségen talán lehetne vitatkozni, de nincsen jelentősége." 

Korábban a másik magyar negyeddöntős, Káté Gyula feladással kapott ki a brazil Everton dos Santostól, aki két menet után komoly pontozói segítséggel került hatalmas előnybe, majd a harmadik menetben egy érvényes ütésért kapott Káté-intés után Szántó Imre, a kispesti bokszoló edzője bedobta a törölközőt.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink