Profi

Vasárnap a Papp László Arénában bokszoltak Petrányi Zoltán legényei

Vasárnap a Papp László Arénában bokszoltak Petrányi Zoltán legényei
A Profibox Promotion vasárnap a Papp László Budapest Sportarénában állította fel ringét, méghozzá a FitExpón, így sok ezer néző tekinthetett bele a mérkőzésekbe.
Kis csúszással kezdődtek el a boxmeccsek, ugyanis az expo szervezői ugyan biztosítottak megfelelően felkészült egészségügyi személyzetet az eseményre, ám a profi ökölvívás szigorú szabályai szerint egy orvosnak végig a ring mellett kell lennie a küzdelmek alatt. Amint ez a kérdés megfelelően megoldódott, a MÖSZ Hivatásos Tagozatának alelnöke, Győryné Tóth Zsuzsanna azonnal engedélyt adott a küzdelmek elkezdésének. A mérkőzéseket Döry Miklós és Baranyi János felváltva vezette és pontozta, míg a debütáns Vas Zoltán pontozóbíróként működött közre.
Nagy Tibor Attila vs Balogh Gábor.jpg
Az első meccsen a fehérvári Nagy Tibor Attila (3-0) Balogh Gábor ellen meccselt egy középsúlyú mérkőzésen. A küzdelem végig egyoldalú csatát hozott, s amikor Balogh a második menetben már vagy egy perce nem ütött vissza, Baranyi János mérkőzésvezető – teljes joggal – beszüntette az összecsapást. (TKO) A vesztes „Rocco” ugyan reklamált, de bizonyára volt valaki a ring körül, aki elmagyarázta neki, hogy ütés-kezdeményezés szándéka nélkül mindenkit leküldenek profibox találkozón.
Zöld Ferenc vs Petrovics János.jpg
Szintén középsúlyban meccselt a debreceni Zöld Ferenc (15-9) a korábbi olimpikon Petrovics János (19-52). A küzdelem érdekes volt, hiszen Petrovics jó másfél éve alig mutat értékelhető dolgot, most viszont képes volt négy meneten át, koncentrált, jó bunyót bemutatni. Ugyanakkor az elmúlt fél évben remek formát mutató Zöld egyértelműen jobb volt nála, jogosan nyerte meg a négy menetes derbit, ám Petrovics is kellett ahhoz, hogy látványos mérkőzésként emlékezhessünk a párharcra.
Lakatos Károly vs Vajda Gyula.jpg
Két hajdúsági ökölvívó találkozott a váltósúlyban. A rutinos Lakatos Károly és a nemrég sikeresen debütált Vajda Gyula remek, technikás ökölvívást mutatott be négy menetben. Vajda volt a meggyőzőbb, így az egyhangú pontozásos győzelme is megérdemelt.
Máté Ádám vs Mucza Tamás.jpg
Máté Ádám ez alkalommal saját súlya fölött, kisváltósúlyban vállalt el egy meccset, méghozzá debütáló, s éppen ezért úgymond „sötét lónak” számító Mucza Tamás ellen. A kontrabunyós Máténak ezen a meccsen támadólag kellett fellépnie, ugyanis Mucza 2-3 benyelt pofon után óvatosabbá vált. A veretlen soproni kiválóság a második menetben TKO-val szerezte meg 5. profi sikerét.
Kubicsek Antal vs Domokos Károly.jpg
Parádés, igazi adok-kapok küzdelmet hozott Kubicsek Antal és Domokos Károly nagyváltósúlyú összecsapása. Kubicsek kezdett jobban, aki az első menetben tokától-bokáig végigverte ellenfelét, de Domokos a 2. körtől már végig partiban volt. Védekezés „ablakban”, ahogy mondani szokták, felváltva került bajba a két bokszoló, de mindent összevetve, Kubicsek megérdemelten nyerte a „ringháborút” többségi döntéssel – vagyis az egyik pontbíró döntetlenre adta a találkozót.
Nagy Lajos Márk vs Gyalog Zsolt.jpg
Középsúlyban Nagy Lajos Márk (10 győzelem – 0 vereség) Gyalog Zsolt (2-22-1) ellen csapott össze. Szó szerint összecsaptak, de a harmadik „egymásnak ugráskor” Nagy jobbhorga betalált, amitől Gyalog padlón találta magát. Döry Miklós mérkőzésvezető a számolás után, Gyalog zavart tekintetét látva, beszüntette az így maximum egy perces találkozót (TKO). Mint ismert, a fiatal nyíregyházi Nagy Lajos Márk június 10-én, a „Gentlemen Fight Club” gálán a junior Magyar-bajnoki övért meccsel Varga Jánossal.
Horváth Sándor vs Kanalas Dávid.jpg
Kiemelkedően jó mérkőzést rendeztek pehelysúlyban, ahol Horváth Sándor és Kanalas Dávid csapott össze négy menetben. A két technikás bunyós összecsapása a 3. menettől dőlt el, amikor a fáradó Horváth már nem tudott úgy bokszolni, hogy megállítsa Kanalas rohamait, így egyre több ütést benyelt, egyszer meg is rogyott. Horváth ugyanakkor nagyot küzdött, és kibírta a meccs végéig. A mérkőzést Kanalas megosztott pontozással nyerte meg.
Micskó Sándor vs Orsós József.jpg
Középsúlyban Micskó Sándor már a második körben megállította a remek felépítésű, de boxtudásban nem túl kifinomult debütáló Orsós Józsefet (TKO2).
Mizsei György vs Pászti István.jpg
Nagypehelysúlyban ifjú Mizsei György már a 4. profi sikerét aratta, amikor a második menet elején TKO-val megállította Pászti Istvánt.

Eredmények, elől a győztesek neve
Kanalas Dávid - Horváth Sándor: pgy.4m
Mizsei György – Pászti István: TKO2
Máté Ádám – Mucza Tamás: TKO2
Vajda Gyula – Lakatos Károly: pgy.4m
Kubicsek Antal – Domokos Károly: pgy.4m
Micskó Sándor – Orsós József: TKO2
Zöld Ferenc – Petrovics János: pgy.4m
Nagy Lajos Márk – Gyalog Zsolt: TKO1
Nagy Tibor Attila – Balogh Gábor: TKO2

Ez volt tehát a Profibox Promotion boxrendezvénye a Gilda Max Fitness által biztosított területen. Aki ott volt, az biztosan jól érezte magát, hiszen egészen jó mérkőzéseket láthatott a szépszámú publikum.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink