Hazai

''Vipera'' és a végzetes marás

''Vipera'' és a végzetes marás
A “Vipera” ismételten lecsapott Kecskeméten, ezúttal Zoran Didanovics volt az áldozat.

Kovács a mérkőzést követően egy interjúban a közel jövővel kapcsolatos terveit osztotta meg a rajongóival.

„Tulajdonképpen a kiütésig én nehezítettem meg a saját dolgomat.” – kezdte az értékelést a Ferobox Event öklözője, Kovács ’Vipera’ Attila.


A kiütés elég látványosra sikeredett, ugyanis a szerb ökölvívó hatalmasat esett, elterült és pár pillanatra el is vesztette az eszméletét. „Eleresztettem a balhorgot, aztán láttam, hogy összeesik, de nem éreztem annyira brutálisnak, mint az kívülről tűnt. Örülök persze, hogy nem esett komolyabb baja.”


Bár a meccs négy teljes menetig sem tartott, Kovács tisztában van vele, hogy miben kell még fejlődnie. „Nem vagyok teljesen elégedett a teljesítményemmel. Az alap állóképességem megvolt, de nem voltam annyira robbanékony, mint kellett volna. Hiányoztak a beugrásaim. Az erőnléti edzőmmel meg is beszéltük: dolgozunk most ezen, hogy javuljon a következő meccsre.”

A győri ökölvívók összetartanak, így ’Vipera’ a meccse után már a WBO nemzetközi övéért bokszoló Kelemen Balázsért szorított a sarokban. „A negyedik menettől végig ott voltam. Gratuláltam neki, mert ügyesen bokszolt. Próbáltam a sarokból segíteni. Kiabáltam neki, hogy a balegyenes után nem jobbegyenest, hanem jobbfelütést kéne ütni, mert a jóval alacsonyabb ellenfele arra mindig ráhajolt. Ezt nem mindig tudta elvégezni, de egyébként nagyon taktikásan bokszolt. Ez volt az első komoly címmeccse, így már az öltözőben is próbáltam mentális segítséget nyújtani. Bíztattam, hogy ügyes vagy, jól felkészültél.”


Kovács szerint a gála mind szervezés, mind hangulat szempontjából jól sikerült, de már nem csak fejben készül a következő meccsére, ami június közepén lesz Szeghalmon. „Már múlt hét szerdán volt egy átmozgató edzésem, a héten pedig már ismét napi két tréninggel készülök. Szeghalmon már lehet, hogy magyar bajnoki címmeccsem lesz. Örülök neki, hogy máris jön a következő gála, mert minél többet szeretnék bokszolni. Vissza akarom nyerni a régi formám, ehhez pedig minél több meccs kell, hogy fel tudjam mérni az erőmet és kiküszöbölni a hibáimat a komolyabb meccsek előtt. Mert továbbra is az a tervem, hogy lesz még komoly címmeccsem!”

Fotó: Vidovics Ferenc

Fight.hu

Partnereink

Partnereink