Hölgyek

Csábi Bettina világbajnok!

Csábi Bettina világbajnok!
A WIBF-GBU betöltetlen harmatsúlyú világbajnoki címéért kiírt mérkőzésen pontozásos diadalt aratott dr. Csábi Bettina, a Bokszhercegnő!
A meccs izgalmas ütésváltással kezdődött; az ellenfél, Galina Ivanova, két tiszta találata is ült, de Bettina is szépen válaszolt. A második menetben Bettina még magabiztosabbnak tűnt, ellenfele kontrái azonban hatásosnak bizonyultak. A következő felvonásban egyértelműen a magyar lány volt a kezdeményezőbb; ellenfele ugyan válaszolgatott, de ezt a menetet egyértelműen a hazai versenyző vitte el. A mérkőzés közepe kiegyenlített küzdelmet szült; az ötödik menetet Bettina egyeneseivel operálva viszont tisztán megnyerte.
A továbbra is pörgős, nagy iramú meccset gyakran tarkították izgalmas ütésváltások. A fordított alapállású bolgár öklöző balkezes ütései gyakran találtak, ezekkel Bettina úgy tűnt, nem tud mit kezdeni. Az utolsó menet aztán a gála addigi leglátványosabb kettő percét hozta, mindkét hölgy fáradtan ugyan, de szívvel-lélekkel küzdött s Bettina rendkívül szoros mérkőzést látványos befejezéssel abszolválta.


A győzelem egyértelmű volt, de a pontozás aránya nem tükrözte a meccs képét: a 96-95, 97-93, 98-93 arányú pontozásos siker kissé túlzónak tűnik.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink