Amatőr

B1 - Ki lesz a Gladiator ellenfele?

B1 - Ki lesz a Gladiator ellenfele?
Pénteken rendezik a B1 utolsó alapszakaszbeli mérkőzését, amely a „B”-csoportban kerül megrendezésre Galántán. A helyi alakulat a Koszovót látja vendégül.
A „B” csoportban a DVSC csapata nyerte az alapszakaszt, így az „A”-jelű kvartett második helyén végzett aradi Silva Lazar BC ellen küzdenek az elődöntőben.

A pénteki mérkőzésen nagyon egyszerű a képlet: amelyik gárda győztesen hagyja el a galántai ringet, az készülhet az „A”-csoport győztese, a győri Gladiator ellen. Kovács Tamást, a mátyusföldi csapat vezetőedzőjével beszélgettünk a sorsdöntő mérkőzés előtt.

„A legerősebb csapattal állunk ki Koszovó ellen, tehát akikre eddig is számítottunk, az kötelek közé lép pénteken” – kezdte Kovács. „Csapatunk a régi, de a korábbi elszántságunk megtöbbszöröződött. Szerencsére nem nehéz az egész csapatot szemmel tartanom, hiszen én magam is Nyitrán edzek, így mindenki szem előtt van, látom, hogy mindenki milyen eltökélten várja a koszovói csapat elleni meccset.” 

A koszovóiak eléggé kétarcúak, hiszen amikor Magyarországon küzdöttek, nagy csalódást okoztak a teljesítményükkel, de hazai pályán mindkét magyar csoportriválisukat legyőzték. Kizárólag a felvidéki Galánta tudott a balkáni országban diadalmaskodni, még az idény első koszovói mérkőzésén.

„Győzzön a jobbik, de mi azért dolgoztunk nagyon sokat, hogy a Galánta legyen az a bizonyos jobbik” – folytatta a profi ökölvívóként is „működő” szakember. „Lehet, hogy tényleg kétarcú a Koszovó, de én inkább azt vettem észre, hogy fiatal, tehetséges bokszolók alkotják, akik nagy elánnal vetik bele magukat a küzdelembe, amely elszántságot aztán nem nehéz megtörni. Otthonukban kitartóbbak, míg idegenben könnyebben megadják magukat a nagyobb tudású ellenfélnek.”

A galántaiak kifejezetten pozitív impulzusokkal várják a BoxingONE mérkőzést. Ezt emelte ki Kovács Tamás is.

„Szlovákiában most lett vége az országos bajnokságnak, ahonnan a csapatom nem egy tagja aranyéremmel tért haza. Év vége van, de nem látom a fáradtság jeleit a fiúkon. Megmondom őszintén, mi nagyon győzni akarunk. Az edzéseken minden ökölvívóm szemében látom a tűzet, és a győzni akarást. Alig várjuk a mérkőzést.”

A galántai B1 csapatból kiemelkedik a nehézsúlyú versenyző, a nyitrai Sandro Dirnfeld. A fiatalember ugyan még csak 30 amatőr mérkőzésen van túl, ám ezen rövid idő alatt is meggyőzte tehetségéről a szakembereket, már csak azért is, mivel kétszer legyőzte a magyar válogatott és a Vasas-Süllős alapemberét, Darmos Józsefet. Dirnfeldről kérdeztük Kovács Tamást.
b1_dirnfeld.jpg
„Minden nap együtt edzem vele, kiváló kesztyűpartner, nagyon erős, ügyes. Kevesebb mérkőzésszáma ellenére is feltűnően sokat gondolkodik a ringben, és az a kedv, amivel edzésre jár, motiválja a többi bokszolót is.” – mondta a vezetőedző. „Én azt gondolom, hogy ha fejlődése ilyen ütemben halad, nemsokára az éremszerzést is reális célnak tekinthetjük a világversenyeken. Ez nagyon benne van az ő tehetségében, és a hozzáállásában!”

A Galanta-Kosovo mérkőzést pénteken, 19 órától, a galántai sportcsarnokban rendezik. A balkáni bokszolók csütörtökön érkeznek Pozsonyba. A BoxingONE Championship legfrissebb hírei, a versenynaptár és az aktuális tabella a www.boxingone.com oldalon tekinthető meg. A pénteki mérkőzésről a B1 televíziós partnere, a SportKlub Televízió sugároz majd összefoglalót. A bokszműsor minden szerdán 23 órától látható az ismert sportcsatornán.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink