Külföldi

B1: Nitra lemosta a Prostejov csapatát

B1: Nitra lemosta a Prostejov csapatát
Szombat este 6 órai kezdettel vonultak fel a csapatok a szlovák Nitra városában, hogy a BoxingONE liga soron következő fordulóját eldöntsék.

A régi idők csapatbajnoki hangulatát idéző Nitra-i sportcsarnok adott ismét otthont a találkozónak és hazai csapat nem panaszkodhatott a hangulatra. A hazaiak vezetőedzője - a korábbi szlovák szövetségi kapitány - Tibor Hlavacka ismét megrázta magát és ütős csapattal várta Radoslav Sisek csapatát Prostejov-ból. A kapitányok korábbról már jól ismerik egymást és sejtéseik lehettek kikre számíthatnak mint ellenfél az egyes súlycsoportokban de a mérlegelésnél úgy tűnt, hogy ennek ellenére sikerült egymásnak meglepetést okozni egyes súlycsoportokban.

A felvonulást követően azonnal felkerült az első két pont a Nitra táblájára, mivel David Zold ellenfele lebetegedett. Ezt követte a Csehországban élő grúz származású Aperian és a helyi Vano összecsapása, amely joggal pályázhatna a közönségmeccs címre. A meccs végén a hazai ökölvívó technikai tudását díjazták a bírák Aperian „rakkoló” bokszával szemben.

boxingone-nyitra.jpg


A 64 kg-os összecsapáson egy sima Spisak győzelmet láthattak a nézők a jóval tapasztalatlanabb Svobil ellen, majd következett a hazaiak kedvence Pavol Hlavcka aki egy izgalmas összecsapáson minden menetet hozva diadalmaskodott a rutinos Pavel Duda ellen.

boxingone-nyitra.jpg


A BoxingONE ligában ezen az összecsapáson bemutatkozó Branislav Chudy rendkívül hajtós küzdelmet vívott a Martin Tizek ellen 75 kg-ban és valljuk be elég érdekes győzelem született amikor a hazai versenyző kezét emelte a vezetőbíró a magasba. Rövid szünet következett, ahol Aerobicos hölgyek szórakoztatták a közönséget és ekkor még mindig pont nélkül várták a folytatást a vendégek. A becsületpont megszerzésére a Prostejov-ból érkező csapat első esélye a rettentő harcos Slachta és a marcona Idranyi mérkőzésén merült fel de ismét csak furcsa végeredmény született az előző mérkőzéshez hasonlóan. Idranyi egyedül az utolsó menetben tudta megfogni a Bruno-i vendégjátékost, de ez mindenhol máshol kevés lett volna a győzelemhez.

Ezzel maradt a becsületpont megszerzése a cseh válogatott Novotny-ra, aki beváltotta a hozzá fűzott reményeket és okos ökölvívással kibokszolta a hazai közönség előtt bizonyítani akaró Hromek-et. A találkozó így 12:2 arányú hazai győzelmet hozott, az utolsó január 17-re tervezett Nitra vs. DVSC fordulóra hagyva a bajnoki cím sorsát.

A hétvégi találkozó párosítása:
KG NITRA vs. PROSTEJOV
57kg David ZOLD vs. - (2:0)
60kg Hano APERIAN vs. Tomas VANO (4:0)
64kg Vladimir SVOBIL vs. Michal SPISAK (6:0)
69kg Pavel DUDA vs. Pavol HLAVACKA (8:0)
75kg Martin TIZEK vs. Bransilav CHUDY (10:0)
81kg Jan SLACHTA vs. Vladimir IDRANYI (12:0)
91kg Petr Novotny vs. Michal HROMEK (12:2)

A csapatbajnoki találkozót a SportKlub televízió felvételről közvetíti október 17-én pénteken, 22:45 órai kezdettel. További részletek a www.boxingone.com oldalon!

Fight.hu

Partnereink

Partnereink