Külföldi

Fizetésképtelen a sztárok sokaságát alkalmazó Arena Box-Promotion

Fizetésképtelen a sztárok sokaságát alkalmazó Arena Box-Promotion

A németországi székhelyű Arena Box-Promotion, anyagi problémákra hivatkozva, a mai napig nem fizette ki Halász mérkőzéspénzét, amelyet a június 26-i, Herbie Hide elleni küzdelméért kellett volna megkapnia. Minderről a Profibox Promotion tulajdonosa, Petrányi Zoltán tájékoztatta a magyar médiát, közte a monokli.com szaklapot.

Ahmet Öner

A két héttel ezelőtti Halász Gábor - Herbie Hide mérkőzés után, készpénz hiányra való hivatkozással, Halász díjazásának csak egy részét fizették ki. Akkor azt mondták, hogy a következő hét elején átutalják a fennmaradt összeget, ám az utalás nem történt meg, ekkor azt mondták, hogy a magyar promóternek személyen adják át a július 11-i törökországi gálán.

„Tegnap azt mondták, hogy szeptemberben tudnak csak fizetni, mert most nem állnak jól anyagilag. Számomra egyértelmű, hogy később sem akarnak fizetni. Tudom, hogy nem csak minket nem fizettek ki, mert a mérkőzés után Németországban is, és tegnap itt Törökországban is komoly vitáik voltak más ország versenyzőivel is. Egy ilyen szintű istálló, ha tovább akarna működni, nem engedhetné meg magának, hogy fizetésképtelennek látszódjon. Számomra ez egyértelműen az Arena végét jelenti." - nyilatkozta Petrányi Zoltán.

„Amikor kiderült, hogy nincs pénz, nemzetközi botránnyal fenyegettem őket, de sajnos nem hatódtak meg. Gondoltam reggel újra megpróbálom győzködni őket, mire felkeltünk, minden vezető eltűnt a hotelből. A reptérre való utazásunkat is magunknak kell megoldjuk, pedig a reptér igencsak messze van, idefele két és fél órát autóztunk." - zárta mondanivalóját a magyar vállalkozó.

Az Arena Box-Promotion számos nemzetközi klasszist foglalkoztat, mint például a korábbi cirkálósúlyú vb-címvédő Juan Carlos Gomez, az olimpiai bajnok Odlanier Solis, a kétszeres nehézsúlyú világelső Herbie Hide, a háromszoros WBC-bajnok Markus Beyer, az Amir Khan-t kiütő Breidis Prescott, a pehelysúlyú WBA-bajnok Yuriorkis Gamboa vagy az egykori amatőr sztár Erislandy Lara.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink