Külföldi

HOGYAN KÉSZÜLT KÓTAI A GARE ELLENI NAGY MECCSRE

HOGYAN KÉSZÜLT KÓTAI A GARE ELLENI NAGY MECCSRE
Az interjút a sport1 készítette
Azt mondtad, hogy már nagyon el vagy varázsolva, a gondolataid már egész máshol járnak. Hol?
Már csak három napom van a mérkőzésig, ilyenkor csak a meccs jár az eszembe, illetve azok a technikai elemek amiket gyakoroltunk az edzésen, valamint amin még az utolsó javításokat el kell végezni. Pl. a lábmunka és a balhorog.
Feszültebb vagy mint eddig általában?
Nem. Mindenki ezt kérdezi, de nekem nem az a dolgom hogy izguljak, hanem az hogy bokszoljak.
Hosszú idő után újra külföldön készültél. Mesélnél arről, hogy milyen volt?
Egy hetet töltöttem Manchesterben egy nagyon jó edző partnerrel. Erre azért volt szükség, mert ez egy nagyon jó felkészülési elem, hiszen ő egy olyan ökölvívó, aki ugyan olyan rekorddal rendelkezik mint én - igaz egy meccsel kevesebbet bokszolt. Michael Jones hasonló stílusú és magasságú mint a mostani ellenfelem - Gare.
Miből állt az edzés?
Főleg sparing-ból állt, hiszen ezért is mentünk ki. Sparing-oltunk és futóedzéseket csináltunk. Egész jól ment, úgyhogy igazán jó teljesítmény nyújtottam kint is.
Volt veled valaki aki irányított szakmailag?
Sajnos Szánó Öcsi bácsi nem tudott velem kijönni, mert ide kötötte a munkája, úgyhogy egyedül voltam, de a kinti edzők segítettek, így nem volt semmi probléma.
Volt kint olyan edző aki direkt azért volt ott hogy téged segítsen?
Igen, igen.
Mennyiben volt más a kinti edzés mint itthon?
Szokatlan volt az időpont, mert mindig 2 órakor edzettünk, és estére tettünk be egy futó edzést. Itthon én mindig 10-től és 17-órától edzek. De a harmadik naptól már átálltam és ez sem volt gond.
Az angol szakemberek milyen útravalóval engedtek haza?
Hogy egész jól bokszolok, csak még sok tanulnivalóm van!
Azt kifejtették, hogy mik azok?
Szerintem ezt egy kicsit komikusan mondták, hiszen nagyon jó edzéseket csináltunk és sokszor fölényben voltam az angol srác ellen, így elég jó útravalót kapott tőlem.
Már jó néhány hónapja Öcsi bácsival edzel. Ez alatt mi az amin változtattatok?
Előtérbe került az ütések pontossága, sok időt fektettünk a törzsből való védekezésre és az elhajlásos védekezésre, valamint a lábmunkára. A fizikai munkákat a menethez megfelelően végeztük el. Úgy érzem sikerült most javulnom mind ütés pontosságban, mind lábmunkában, remélem ez most meg fog látszani a mérkőzésen is.
Ez rendszeres hogy a komolyabb címmérkőzések előtt kimész Angliába edzőtáborba?
Nagyon remélem hogy nem, mert addigra már meg tudjuk rendezni itt az egész edzőtábort. Amíg ezt nem tudjuk megvalósítani csak addig, de persze én ennek is nagyon örülök, hisz kinn új edzőmunkát és új dolgokat tud összeszedni az ember bárhol is jár.
Várható hogy külföldről hoztok ide olyan szintű ellenfeleket, akikkel megfelelően tudsz majd készülni?
Igen, pl. akivel a múltkori francia fiú ellen készültem, az az egy súllyal alatti Európa Bajnok volt. Tehát igazán jókat is el tudunk hozni, ez most így jött össze.
Fel vagy készülve 12 menetre?
Igen, többször is bokszoltam már tréningen. Gondolom ez mérkőzésen máshogy fog kijönni, de fizikailag teljesen fel vagyok készülve rá.
William Garet láttad már bokszolni?
Igen, elég kellemetlen ökölvívónak néz ki. Maga a stílusa is és a felállása is. Úgy érzem hogy egy elég hosszú és nehéz mérkőzés elé nézek! De mindent meg fogok tenni, hogy a mérkőzés ne 12 menet legyen, tehát ha jön egy alaklom, akkor azt ki fogom használni!
A statisztikája nem rossz Gare-nak: 17 győzelme van és 6 veresége, de a 17-ből csak 3-at nyert kiütéssel. Tehát nem lehet egy nagy ütő?
Igen, nem tartozik a legnagyobb ütők közé, de mint tudjuk néha a legkisebbek is tudnak igen nagyot ütni, vagyis a védekezésre is igen oda kell figyelni nem csak a támadásra.
Sokáig kérdés volt, hogy a WBC-nél, vagy az IBF-nél fogsz címmérkőzést játszani, miért pont a WBC-re esett a választás?
Ennél sikerült elintézni a mostani időpontra a mérkőzést. Mivel ez a cím most nem foglalt a WBC, így megengedte, hogy itt Magyarországon rendezzük meg ezt a mérkőzést, aminek én nagyon örülök.
Ez azt jelenti hogy a továbbiakban is ennél a szervezetnél fogod bokszolni a címmérkőzéseidet?
Nagyon szeretném megnyerni ezt a címet és még többször megvédeni!
Az elkövetkező napokban a mérkőzésig mi a teendő?
Még van két tréningem, ami nagyrészt technikai tréningből áll és iskolázásból. Valamint van egy két menetes tréning a meccs napján 11 órakor, az átmozgatás végett.
Előlegezzük meg a győzelmet. Május vége van, utána hogyan tovább?
Elárulok egy nagy titkot: Ezt nem tudom. Az én életem most csak péntekig van megtervezve. Annál tovább nem is gondolkodom. Elsőnek megnyerem ezt a meccset és utána majd meglátjuk!

Fight.hu

Partnereink

Partnereink