Külföldi

Kelly Pavlik a középsúly új ura!

Kelly Pavlik a középsúly új ura!
Padlóról felkelve hódította el a középsúly vitathatatlan trónját a veretlen Kelly Pavlik az Atlantic City-beli Boardwalk Hallban. Szombat este a váltósúlyú Andre Berto is letette névjegyét.
Remek gálával indult az ősz megannyi nagyszabású bokszesemény meghiúsulása után. A Jermain Taylor-Kelly Pavlik csata papíron remek összecsapást ígért, hiszen két csillogó képességű, veretlen ökölvívó készült minőségi pofonokat osztogatni a WBC, a WBO és a The Ring középsúlyú övéért. Taylort számtalanszor kritizálták amiatt, hogy korábban hatalmas pusztítást okozó ütőerejét és nagy termetét a legutóbbi meccsein nem volt képes kihasználni, ám a kritikusok alighanem elhallgattak, amikor a remek első menet után egy óriási sorozattal valósággal a padlóba döngölte 25 éves riválisát. Másfél perccel a menet vége előtt úgy tűnt, hogy Taylor karnyújtásnyira van karrierje legnagyszerűbb győzelmétől, hiszen már az is egy csoda volt, hogy Pavlik fel tudott kelni, ám a hátralévő hosszú-hosszú másodpercek és a bajnok hatalmas bombái sem voltak elegendőek az óriási szívvel rendelkező kihívó megállítására. Kelly túlélte karrierje legborzalmasabb menetét, sőt, a folytatásban szokásosan rengeteg ütést indítva felülmúlta a bajnokot találati számban, igaz, Jermain vitte be a minőségi ütéseket. Pavlik azonban a csata előre haladtával egyre inkább a jabjére kezdett hagyatkozni, ami meglehetősen sikeresnek is bizonyult, így a meccs közepére tökéletesen borultak az előzetes elvárások: Taylor verekedésben, Kelly pedig az előkészített támadásokban bizonyult hatékonyabbnak.

A hatodik menetben már egyértelműen a kihívó jabje határozta meg a találkozó iramát, igaz, egy remek jobbossal Jermain ismét nyeregben érezhette magát. A hetedik felvonás is Pavlik sikerét hozta, de még így is derült égből villámcsapásként érkezett az a bal-jobb, amivel a vitathatatlan bajnokot a menet végén megrendítette - és innentől nem volt kegyelem! Taylort a sikerre éhes kihívó a kötelekhez szorította, és egy tucat minőségi ütéssel valósággal megsemmisítette, így amikor Steve Smoger vezetőbíró közbelépett, Jermain már a padlóra rogyott magatehetetlenül (TKO7). Az Edison Miranda elleni drámai győzelme után tehát Kelly Pavlik a világbajnoki csatában is megállíthatatlannak bizonyult, elhódította a középsúly trónját és 32-0; 29KO-ra hizlalta perfekt rekordját. Taylor mérlege pedig visszaesett 27-1-1; 17KO-ra, ám a találkozó utáni interjúban kijelentette, hogy élni kíván a szerződésben biztosított visszavágó jogával, mely a középsúly határa fölött, egy köztes súlyban kerülne megrendezésre.

>> Winamp videó: a mérkőzések innen letölthetőek! <<

A főmeccs előtt a feltörekvő váltósúlyú Andre Berto hasonlóan meggyőző diadallal bizonyította, hogy nevét érdemes megjegyezni. A 24 éves tehetség első címmérkőzésén a szívós David Estrada ellen lépett ringbe, akinek folyamatos és bátor támadásai rendre hatástalannak bizonyultak Berto ellen. Andre gyorsabb és pontosabb volt, és sorra nyerte a meneteket, igen komoly találatokat elhelyezve a rendületlen Estradán. A vég a 11. menetben következett el, ekkor ugyanis Berto egy bal-jobb kombinációval padlóra küldte riválisát, aki ugyan lábra tudott állni, ám ellenfele a köteleknél könnyedén befejezte a találkozót (TKO11). Berto a győzelemmel megszerezte az NABF váltósúlyú övét és 20-0; 17KO-ra növelte rekordját, Estrada pedig elszenvedte 4. vereségét; új mérlege 21-4; 12KO.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink