Profi

Klitschko megtartotta nehézsúlyú világbajnoki övét

Klitschko megtartotta nehézsúlyú világbajnoki övét
Vitali Klitschko megvédte a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki címét a Los Angelesben, magyar idő szerint vasárnap hajnalban vívott csatában Chris Arreola ellen.
Vitalij Klicsko megvédte a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki címét: Los Angelesben, magyar idő szerint vasárnap hajnalban vívott csatában Chris Arreola a tizedik menetig bírta az iramot az ukrán címvédő ellen. Az összecsapás során az ukrán világbajnok mindvégig uralta a ringet. Ellenfele, Cris Arreola nyomult előre, megpróbált az ukrán óriás közelébe férkőzni, de minden próbálkozását Klicsko kemény és pontos ütésekkel hárította. A tizedik menet után az edző nem engedte tovább harcolni Cris Arreolát, így a meccs technikai KO-val ért véget.

A küzdelem után Chris Arreola könnybe lábadt szemekkel kért bocsánatot a hazai közönségtől, és elismerte tehetetlenségét Klicskóval szemben. "Egyszerűen nem tudtam őt elérni. Bármit is tettem, ellentámadott" - mondta Arreola. A Staples Centerben megrendezett ringcsata előtt általános volt a vélemény, hogy a mexikói gyökerű, de már Los Angelesben született Arreola nem tudja letaszítani a királykategória trónjáról az ukrán óriást, aki részben szintén "hazai" környezetben lépett a kötelek közé, mivel családjával évek óta ebben a városban él. A 38 éves Klicskónak ráadásul a "helyismerete" is nagyobb volt, hiszen a mostani volt a harmadik fellépése a Staples Centerben.

>> A mérkőzés utolsó menete <<

A 201 centi magas világbajnok 40. profi meccsét nyerte meg, s két vereség mellett eddigi 38 mérkőzésből 37-et kiütéssel nyert. A 28 éves, 193 centire nőtt Arreola most 28-szor lépett szorítóba a hivatásosok között, és most kapott ki először. A kihívó a címmeccs előtt arra helyezte a hangsúlyt, hogy szeretne meglepetést okozni, s plusz hajtóerőt jelent számára, hogy mexikóiként ő lehet a boksztörténelem első nehézsúlyú világbajnoka, ha megveri Klicskót.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink