Külföldi

Lengyel győzelem a román csapat ellen

Lengyel győzelem a román csapat ellen
Vasárnap ismét forduló volt a magyar kezdeményezésre létrejött Boxingone ligában.
A BoxingONE Championship vasárnap Lengyelországban folytatódott, ahol a Rybnik a román Silva Lazar BC-t látta vendégül. Októberben, Aradon, a román csapat nyert 11:3-ra, ám most a lengyelek felszívták magukat.

A két csapat a megszokott felállásban várta a küzdelmeket, csak 1-1 helyen volt változás: mindkét csapat félnehézsúlyban (81 kg) változtatott. 57 kg-ban Mazik Mateusz (Rybnik) ismét hozta a két pontot csapatának, ám ezúttal kissé mintha erőtlenül bokszolt volna, biztosan nyert, de láttunk már sokkal jobban bokszolni. 60 kg-ban Cichocki Patryk szoros meccsen diadalmaskodott, ami azt jelenti, hogy ebben a súlyban fordított eredmény született, mint 4 hete, Romániában.

64 kg-ban a román csapat egyik legjobbja, Popescu George klasszis teljesítménnyel leiskolázta ellenfelét. 69 kg-ban a korosztályos világbajnok Biea Flavius (Arad) szintén simán hozta a vendégeknek a mérkőzést.

75 kg-ban ismét Rosu Cátálin vs Gromadzki Tomas meccset rendeztek, de most döntetlen helyett a lengyel Gromadzki magabiztosan hozta a győzelmet. 81 kg-ban a lengyelek bokszolója nagyon jó napot kapott ki, és a 3. menetben feladásra kényszerítette aradi ellenfelét. 91 kg-ban Gánánáu Petrisor és Kowalski Krzysztof ismét összecsapott. Aradon a román fiú könnyedén nyert, ám most eléggé enerváltan mozgott, ellenfele viszont az elején elkapta a fonalat. Petrisor nagyot küzdött, de csak döntetlenre tudta menteni a meccset. (9:5)

A BoxingONE ezen a mérkőzésen léptette életbe új szabályát, amely úgy tűnik, hogy remekül debütált. A csapatbajnokság szervezői a bírói működés szisztémáját úgy alakította át, hogy csak a 3 semleges bíró vezethet mérkőzést, és a hazai valamint a vendégek által delegált ítész az összes meccsen pontozóként működik közre.

A csoport pillanatnyi állása
1. Rybnik Boxing (5) 16 pont
2. Silva Lazar Arad (5) 15 pont
3. Győri Gladiator (4) 14 pont

Partnereink

Partnereink