Külföldi

Nemesapáti Norbert izgalmas küzdelmet és kiütést ígér

Nemesapáti Norbert izgalmas küzdelmet és kiütést ígér
Péntek éjjel a nevadai Fallonban (Egyesült Államok) bemutatkozik a tengerentúli közönségnek is a legtöbbre hivatott feltörekvő magyar profi ökölvívó, a veretlen Nemesapáti Norbert (14-0-0, 13 KO/TKO).
A 18 esztendős budapesti versenyző június közepén kötött 3 éves szerződést az egyik ismert amerikai promóciós irodával, a DiBella Entertainmenttel, így jöhetett létre Nemesapáti tengerentúli küzdelme, melynek során a nagyközépsúlyú (76,2 kg) tehetség a puerto ricói származású Jason Escalerával (14-2-1; 12 KO/TKO) méri össze erejét.

Nemesapáti, és nevelőedzője, Feja Tibor több mint egy hete Las Vegasban tartózkodik, ahol a világsztár Floyd Mayweather Jr. privát edzőtermében készülnek. „Ma már azt mondhatjuk, hogy az átállás tökéletesen alakult. Nem is az időeltolódás okozott nehézséget, hanem az itteni levegőhöz és hőmérséklethez való akklimatizáció” – fogalmazott Feja Tibor, a bokszoló mellett menedzserként is tevékenykedő szakember.

„Fantasztikus dolog, hogy kissrácként egy álom valóra válik” – jelentette ki Nemesapáti Norbert. „Bő fel éven belül a második olyan helyen járok, járunk, ahol világklasszisok edzenek. És tudom, hogy otthonról milyen nehéz kitörni, és eljutni ide. Előbb Freddie Roach terme Los Angelesben, most pedig a Maywether Gym Las Vegasban… élvezem minden másodpercét ennek a közegnek, ráadásul hamar befogadtak itt is, így jó a hangulat a teremben.”

Az ellenféllel, és a pénteki mérkőzéssel kapcsolatban Nemesapáti a következőket mondta. „Escalera jön előre, mint a mérgezett egér, és ezt imádom. Nem kell majd keresnem a ringben, hanem találkozunk középen, és harcolni fogunk tetőtől talpig. Szeretem az ilyen típusú harcokat. Ez a küzdelem a kezdő gongszótól kezdve izgalmas lesz, és a rajongók odáig lesznek.”

Nemesapáti 16 évesen debütált a profik között, méghozzá egy négy menetes pontozásos győzelemmel. Azóta 13 alkalommal lépett szorítóba, s minden meccsét kiütéssel abszolválta. A nemzetközi szaksajtó a magyar bokszolónak szegezte a kérdést, hogy meglesz-e a 14. kiütéses győzelem: „Igen, ez a terv!” – válaszolt Norbi.

Nemesapátira gyorsan felfigyeltek a tengerentúlon, talán a reméltnél is hamarabb, így elindulhat egy olyan úton, ami minden fiatal bokszoló álma. „Ez egy valóra vált álom, hogy az USA-ban, ráadásul az ESPN kamerái előtt debütálhatok. Nagyon hálás vagyok, hogy Lou DiBella biztosította nekem ezt a lehetőséget, ám ez csak a kezdet. Kétségtelen, hogy Lou és az én csapatom elhozza nekem a világbajnok címmérkőzést három éven belül. Én vagyok a nagyközépsúly jelene és jövője, s ezt mindenki meg fogja látni péntek este.”

Az amerikai gálát Magyarországon a DigiSport2 csatorna élőben sugározza, így a hazai bokszrajongók sem maradnak le Nemesapáti Norbert tengerentúli bemutatkozásáról.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink