Külföldi

Pacquiao rendesen megmutatta Cottonak!

Pacquiao rendesen megmutatta Cottonak!
Olyan éjszakának lehettek tanúi Las Vegasban a szurkolók, amihez foghatót a legfényesebb hollywoodi csillagok együtt sem képesek produkálni. A sokak által a világ legjobb bokszolójának tartott Pacquiao a WBO váltósúlyú világbajnokával, Miguel Cottoval vívta meg az év egyik legjelentősebb csatáját, ahol Pacquiao csillaga 16,000 néző előtt fénylett, talán jobban mit eddig valaha...

Lenyűgöző gyorsaság, pontos ütések, rengeteg mozgás és eltökéltség jellemezték Many bunyóját, aminek meg is lett az eredménye. Igaz, a mérkőzés majdnem mind a 12 menete végig ment, Cotto többször is padlóra került. Pacquiao szokásához híven hatalmas iramban kezdte a mérkőzést, de Cotto remekül helytállt, bizonyítva ezzel, hogy milyen alaposan felkészültek a fülöp-szigetekiből.

Az első két menet még aránylag szoros volt, de a harmadikban Many balkeze megvillant és a WBO világbajnoka máris a padlón találta magát. Váratlanul érte a pofon, de nem rettent meg egyáltalán, igaz kissé zavartan, de folytatta a küzdelmet. Cotto próbálta tartani az ütemet és közel maradni az állandóan mozgó Pacquiao-hoz, amit több-kevesebb sikerrel ki is tudott vitelezni. Egészen a negyedik menetig, ahol egy újabb balost követően már komoly gondban volt és csak a gongon múlt, hogy ismét össze tudta magát szedni.

 

 

Pacquiao vs Cotto - Promó videó

 

Ezután kezdett kialakulni Pacquiao jelentősebb fölénye, ami leginkább a mérkőzés egyoldalúvá válásával jelentkezett. Már kezdett úgy kinézni, hogy Cotto kibírja talpon a 12 menetet, amikor Keny Bayless mérkőzésvezető 2 percel a vége előtt megállította az órát és nem engedte tovább a küzdelmet.

A statisztikában is magasan Pacquiao vezetett, Pac' 780 elindított ütéséből 597 érte Cotto testét, míg a másik oldalon ez az arány 335 ütés és 172 találat. Pac' kiütésre irányuló ütéseinek 49 százaléka talált be, míg a másik oldalon Miguel 31 százalékot mondhat el.

A világ talán legjobb bunyósa, a légsúlyból induló bunyós immár magáénak tudhatja a WBO váltósúlyú világbajnoki címét, valamint elnyerte a WBC frissen alapított gyémánt övét is, így Pacquiao ismét megmutatta a világnak, miért az ő neve az egyik legfényesebb a világon.

Fs

Fight.hu

Partnereink

Partnereink