Amatőr

Román belharc a Boxingone ligában

Román belharc a Boxingone ligában
A magyar kezdeményezésre indult Boxingone liga szombati versenynapján két román csapat feszül egymásnak. Az Aradi Motorok a Temesvári Oroszlánokat fogadják.
Szombaton a „B-jelű” csoport második mérkőzésével folytatódik a BoxingONE Championship – közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokság, éspedig egy igen pikáns mérkőzéssel.

A tavalyi évadban még csak egy román együttes, az Arad szerepelt a bajnokságban, akik a temesváriakkal közösen alkottak erős, az elődöntőig menetelő csapatot. A 2011-es szezonban viszont már mindkét erdélyi város önállóan nevezett, Arad Motorul és Timisoara Lions néven.

Az elválás egy természetes folyamat része volt, hiszen mindkét városban nagy az érdeklődés a minőségi amatőr ökölvívásra, amelyet régiónkban az B1 liga képvisel. A barátság megmaradt a két vezetőség között, de ma már riválisok is, amely a csapatépítés idején nyilvánvaló lett.

A temesváriak ugyanis kihasználták azt a helyzeti előnyüket, hogy vezetőedzőjük egyben a nemzeti csapat szakmai munkájáért is felelős, így lényegében az elsőkörös választás joga az „Oroszlánokat” illette. Ugyanakkor az aradi klub saját keretét igen erős, válogatott bokszolók alkotják, ezért nem lehet azt mondani, hogy gyengültek volna a tavalyi bajnoksághoz képest – már csak azért sem, mert mindössze három olyan bunyós lépett ringbe a temesváriak színeiben két hete a Galánta ellen, akik tavaly is bokszoltak a B1-ben. Közülük is csak a 69 kg-os Biea volt az alapember.

A Timisoara Lions felállása a Galánta ellen (2011)
56 kg: Andreaiana Razvan
60 kg: Marin Dragos
64 kg: Daniel Badulescu
69 kg: Flavius Biea
75 kg: Bogdan Juratoni
81 kg: Cezar Juratoni
91 kg: Bogdan Niculae

Az aradiak tavalyi kerete (2010)
57 kg: Holiartoc Daniel /Morar Julian / Andreaiana Razvan
60 kg: Marin Dragos / Holiantruc Daniel
64 kg: Popescu Georgian / Ripanu Ciprian
69 kg: Biea Flavius / Popescu Georgian
75 kg: Rosu Catalin
81 kg: Cristofor Alexandru / Stoia Ruben
91 kg: Gananau Petrisor


Mint az látható, csak Flavius Biea, Andreaiana Razvan és Marin Dragos neve szerepel mindkét listán, akik közül csak a korosztályos világbajnok Bieát nevezhetjük „pótolhatatlan” veszteségnek. A hírek szerint Silva Lázár csapatfőnök nem is akarta pótolni Flavius Bieát, hanem a legtöbbször 64 kg-ban versenyző Popescúval „akarja megveretni”. Ha tényleg létrejön a Biea-Popescu összecsapás, az a B1 történetének egyik legnagyobb presztízsharca lesz.
Boxingone Bulls vs Grizzly
A BoxingONE Championship legfrissebb hírei, a versenynaptár és az aktuális tabella a www.boxingone.com oldalon tekinthető meg. Ugyanitt élőben lehet majd megnézni az Arad-Temesvár mérkőzést (szombaton, 18 órától). Az „A”-csoportban vasárnap kezdődnek a küzdelmek, amikor a Ry-Ki Grizzly a Prostejov Bulls otthonába látogat.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink