Külföldi

Szomszédvárak csatája a BoxingOne-bajnokságban

Szomszédvárak csatája a BoxingOne-bajnokságban
A BoxingONE Championship „B”-jelű csoportjában pénteken lesz az utolsó versenynap.
A BoxingONE Championship „B”-jelű csoportjában pénteken lesz az utolsó versenynap, amelyet a szomszédvárak csatájaként aposztrofálhatnánk, hiszen a „Timisoara Lions” az „Arad Motorul” csapatát látja vendégül. A győztes továbbjut az elődöntőbe!

A tavalyi szezonban a két román klub még közös csapatot indított, ám az elődöntőben elbuktak a Debrecen ellen, amely Aradon vívta ki a továbbjutást ellenük. Idén két erős román csapat vágott neki a B1 pontvadászatának, és igazi presztízsharc alakulat ki köztük. Nem mondhatnánk, hogy túlságosan szívlelik egymást a csapatvezetők, de természetesen valódi ellenségeskedés nincs közöttük. Talán csak generációs különbségek vannak, hiszen Aradon régi vágású a vezetőség, míg Temesváron sokkal inkább „menedzser-szemléletű” az irányítás.

Az alapszakasz során egyszer már összecsaptak az alakulatok, április végén, Aradon. Akkor a vendégcsapat 10:6 arányban, nagy csatában diadalmaskodott. Pénteken azonban minden eldől, javításra nincs lehetőség. Aki nyer, az továbbjut. A különbség csak annyi, hogy a Temesvár a csoportelsőségért harcol, vagyis ha nyernek, akkor a Debrecent megelőzve megnyerik a kvartettet. Viszont ha az Arad diadalával ér véget a „román belviszály”, akkor a Debrecen a csoportelső, ők „csak” a 2. helyen lépnek be ez elődöntő kapuján. Egy döntetlen esetén a Temesvár és a Debrecen között pontegyenlőség alakul ki, de a segédpontok a hajdúságiaknak kedveznének.

A „B”-csoport pillanatnyi állása
1. Debrecen Thunders (magyar) 22 pont / 6 mérkőzés (53sp)
2. Timisoara Lions (román) 19 pont / 5 mérkőzés (43sp)
3. Galánta Kids (szlovák) 18 pont / 6 mérkőzés (38sp)
4. Arad Motorul (román) 17 pont / 5 mérkőzés (39sp)

A BoxingONE Championship hivatalos weblapja a www.boxingone.com  címen érhető el. Itt fotógaléria, versenynaptár, videótár is található, természetesen a friss B1 hírek mellett. A bajnokság hivatalos televíziója a DigiSport csatorna.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink