Profi

Trónfosztás! Valuev elvesztette az övet!

Trónfosztás! Valuev elvesztette az övet!
A britek legjobb bokszolója David "The Hayemaker" Haye (23-1, 21 KO) történelmet írt azzal, hogy a világon másodikként szerezte meg korábbi cirkálósúlyú bokszoló a királykategória világbajnoki övét. Szombat este a Versischerung Arénában Nürnbergben letette kézjegyét a nagyszájú Hayemaker, aki tartotta magát kijelentéséhez, és legyőzte az orosz óriást. Igaz nem kiütéssel, de a pontozás az ő javára döntött az egyébként elég lapos mérkőzésen...

Haye kipontozta a WBA nehézsúlyú címvédőjét Nikolai Valuevet (50-2, 34 KO) egy igen közeli és ellentmondásos ponteredménnyel. A bírák 114-114, 116-112, 116-112 arányban a britnek ítélték a találkozót. A WBa negyedik helyre besorolt öklözője követte a legendás Evander "The Real Deal" Holyfield útvonalát, azonban őt Valuev egy ironikusnak mondható győzelemmel múlt felül.

 

Haye óvatosan indította a küzdelmet, miközben folyamatosan körözött a sokkal nehezebb Valuev körül anélkül, hogy egyáltalán megütötte volna. Valuev igyekezett megkínálni fürge ellenfelét egy-egy hatalmas ütéssel, de ez az első néhány menetben nem igazán sikerült neki. Időközben Haye-nak sikerült egyetlen támadást megfelelően kivitelezni, a második menetben egy jobbossal rendesen betalált az orosz óriásnak.

 

David Haye

Haye nehézsúlyban is megszerezte a világbajnoki övet

 

A mérkőzés összetétele elég érdekesnek hatott, ugyanis Haye többet futott, mint amennyit ütött, és ha a nyilatkozataira visszaemlékszünk, nem éppen ilyet ígérgetett! Legtöbbet a belépek, menekülök taktikát alkalmazta, ami egy idő után unalmassá tette a mérkőzést. Végül őt látták jobbnak, így Valuevnek karrierje során másodjára kellett vesztesként távoznia a ringből.

 

A Haye számára viszonylag könnyű meccsnek ígérkező találkozóból korántsem lett akkora bunyó, mint amekkora Haye szája volt. Most kiderült, hogy Valuevet azért csak nem lehet olyan könnyen leiskolázni, még ha a világ  elméletileg egyik legjobb bokszolója ellen kell küzdenie is. Azért egy Haye vs Klitschko mérkőzésen a britnek véleményem szerint nem sok esélye lenne, de valószínűleg még Ruizzal is meggyűlik a baja.

 

 

Haye vs Valuev - első rész

 

 

Haye vs Valuev - második rész

 

 

Az eredményhirdetés

Fs

Fight.hu

Partnereink

Partnereink