Külföldi

ÚJRA A MAGYAROK FÖLDJÉN

ÚJRA A MAGYAROK FÖLDJÉN
Budapest már bebizonyította önmagáról, hogy kitűnő "vadászterület" volt a Polish Boxing Promotion, kelet-európa legnagyobb ökölvívó klubja számára.
Partnereivel együtt, a Brit Machroomsport-tal Krysztof Zbarski a PBP elnöke három nemzetközi gálát rendezett Budapesten 2001-ben. E három gálát nem csak az ökölvívást érdeklő közönség, hanem a televíziós partnereik is nagy megelégedettséggel fogadták. Éppen ezért nem meglepetés, hogy visszatérnek a Magyarok Földjére március 9-én.
Ez a szerelmi ügy akkor kezdődött Magyarország és a Zbarski Úr között, amikor szerződést kötött Kótai Mihállyal, akit a német Fight Production menedzser iroda képviselt. Kótai karrrierje innentől akár a forgószél, szédületes sebességet vett. 14 győzedelmes mérkőzés alig valamivel több, mint egy év alatt.
Nem kérdés, ma Kótai Mihály a legígéretesebb magyar ökölvívó napjainkban.
Március 9-én pályafutása első 10 menetesre tervezett mérkőzését vívja egy nagyon rutinos francia versenyző ellenében.
A budapesti gála másik főszereplője a szintén nagyon tehetséges Roman Dzuman, aki az IBO Intercontinentális bajnoki címét váltósúlyban, itt Budapesten védi meg első alkalommal azóta, hogy drámai küzdelemben megszerezte az argentin Fabian Saporiti ellen.
Dzuman akárcsak Kótai előkelő helyet foglal el az EBU ranglistán, és egyre többen ismerik meg nevüket szerte Európában.
Biztosak lehetünk abban, óriási küzdelem várható az eddig veretlen (13-0-0) ukrán Szergej Marchuk és az EBU listán található Belga bajnok Alex Polizzi csatájában. Marchuk már bizonyította mekkora küzdő. Itt Budapesten, és pont egy másik belgát, a Benelux bajnokot győzte le, pedig a rendkívül erős Mike Algoet kétszer küldte padlóra Szergejt.
Terveink szerint további magyar tehetségek lépnek szorítóba, akik egyszer főszereplői lehetnek egy ehhez hasonló nemzetközi gálának. A rendkívüli fizikai adottságokkal rendelkező Rimovszky "Rimó" Szabolcs (4-0-0 3KO), a még "tesztelés" alatt álló Surman Zoli (2-0-0 1KO), és a női ranglistán egyre följebb lépegető Csábi Bettina.
A lengyel "különítmény" legismertebb tagja Albert "Dragon" Sosnowsky, a félelmetes ütőerejű kommandós Albert Rybacki, És a "Tyson stílust" követő Andrzej Witkowsky. Ami biztos: Aki elmegy az Elektromos Művek Sporttelepére 2002. március 9-én garantáltan jó meccseket fog látni.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink