Profi

Amiről még sokat fognap beszélni: Dawson ''nyert''

Amiről még sokat fognap beszélni: Dawson ''nyert''
Chad Dawson átértelmezte a boksz aranyszabályát, miszerint „mindenki egy ütésre van a győzelemtől”. Neki ugyanis egy dobás is elég volt.
A szombat éjjeli félnehézsúlyú csúcsmérkőzésen a kihívó tűnt meggyőzőbbnek az első két menet alapján, hisz Hopkins csak nagyon keveset próbálkozott. Ám amikor Hopkins végre támadásba lendült, a mélyre hajoló Dawson szó szerint ledobta magáról ellenfelét, akinek az eséstől megsérült a bal válla.

Bernard Hopkins jelezte, hogy nem tudja folytatni, Dawson szimulálással vádolta a bajnokot. Egyértelmű volt, hogy Dawson szándékosan, szabálytalanul szabadult meg nem éppen édes terhétől, így le kellett volna léptetni. Ha esetleg nem minősítik szabálytalannak, csak vétlennek a sérülésokozást, akkor „eredmény nélkül” (no contest) fejeződött volna be a csata.

A mérkőzésvezető viszont befogta a szemét, ugyanis azt állította, hogy nem történt szabálytalanság, vagyis Hopkins sérülése a meccs hevében, magától történt, így TKO-val Dawson nyert. Furcsa, de Chad Dawson ezzel a győzelmével megszerezte a WBC félnehézsúlyú világbajnoki címét.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink