Profi

Szili István bombaformában

Szili István bombaformában
A „Spártai” művésznévre hallgató feltörekvő középsúlyú reménység, Szili István kiváló formában várja hivatásos karrierje első címmérkőzését, melyre jövő vasárnap, Bázelben kerül sor.
A magyar válogatott korábbi középsúlyú versenyzője, Szili István (17 győzelem – 0 vereség) hosszú utat járt be, mire élete első címmérkőzésére elkezdhette a felkészülést, melyre egyébként a WBO (Boksz Világszervezet) égisze alatt kerül sor.

Ellenfeléről korábban nem sokat lehetett tudni. A monokli.com úgy értesült, hogy egy ideig az afgán-német Hamid Rahimi (21 győzelem – 1 vereség), a WBO interkontinentális bajnoka tűnt befutónak, ám a 29 éves ökölvívó, hiába egyeztek meg mindenben, egyszer csak lemondta a találkozót, valamint megvált a címétől is. Így Szili a betöltetlen övért küzdhet, éspedig a litván Virgilijus Stapulionis (20 győzelem – 2 vereség) ellen.

A litván eddigi legnagyobb sikere, hogy tavaly már az első menetben legyőzte az angolok korábbi IBO-bajnok ökölvívóját, Richard Williams-t, aki egy évtizede hatalmasakat küzdött a középsúlyú világsztár Sergio Gabriel Martinezzel.

A magyar ökölvívó már a 6. hete Stuttgartban készül Conny Mittermeier irányításával, aki korábban a Bedák-testvérek felkészítéséért is felelt az Universum Box-Promotion vállalkozásnál. Szilihez hétfőn csatlakozott a fiatal Nemesapáti Norbert (4 győzelem – 0 vereség), hogy sparringpartnerként segítse.

A cikk itt folytatódik!

Fight.hu

Partnereink

Partnereink