Profi

Valamelyik Klicsko Ukrajnában fog küzdeni

Valamelyik Klicsko Ukrajnában fog küzdeni
A Klicsko fivéreket foglalkoztató K2 Promotions menedzsere, Bernd Boente szerint a Klicsko testvérek közül valamelyikük Ukrajnában fog a kötelek közé lépni őszi csatájuk után.
Mint ismert, a 2012-es Európa-bajnokságot Lengyelország és Ukrajna rendezi meg közösen. Ennek apropóján a K2-nél úgy vélik, kellene egy meccset szervezni valamelyik Klicskonak szülőhazájában. Az egyik lehetséges helyszín Donyeck lenne. "A három utolsó harcukat Wladimir és Vitalij futball-stadionokban játszották, amelyek sok boxrajongót vonzzanak"- mondta Boente. "Az EURO 2012-nek Lengyelország mellett, Ukrajna a házigazdája, így számos, hatalmas, modern arénák épülnek a jelen pillanatban. Ezért tervezünk egy esetleges harcot Ukrajnában a következő évben."

Donyeck egyik látványossága lett a Donbass Aréna

A bányásváros arénája, a Donbass

Boente azt is hozzá tette, hogy ez még csak nagyon nagy vonalakban van megtervezve, további pontosabb információval nem szolgálhat. De az egyik legnépszerűbb helyszín a Shakthar Donyeck stadionja, a Donbass Aréna, amely 52 ezer néző befogadására alkalmas, így elképzelhetjük, milyen hangulat uralkodik a lelátón, amikor az utóbbi évek egyik legsikeresebb ukrán csapata játszik például BL meccset. Vitalij Klicsko, a WBC nehézsúlyú világbajnoka Shannon Briggs ellen harcol október 16-án, míg öccse Wladimir (IBF/WBO) jövőhéten, szeptember 11-én Samuel Peterrel néz farkasszemet a szorítóban.


p.sz.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink