Profi

Ward nem túl látványos meccsen nyert

Ward nem túl látványos meccsen nyert
Andre Ward szombat este hozta a kötelezőt. Behúzott egy újabb két pontot érő győzelmet a Super Six torna második körében Allan Green ellen és meg is védte WBA nagyközépsúlyú övét.
A cél szentesíti az eszközt - ahogy mondani szokás. Nagyon nem kellett izgulni az miatt szombat este a California-i Oakland-ben, hogy ki nyer. A két öklöző nagyon óvatosan kezdett az első két menetben, amelyeket nagy közelharc folytatott. Ward és Green csépelték egymást szorosan összekulcsolódva. Végül az elképzelés, amelyet a címvédő kitalált, bevált, hiszen Green az utolsó menetekre már alaposan elfáradt, Ward pedig pontozással behúzta a győzelmet. De Oakland-ben annyira szeretik Ward-ot, hogy elnézhető tőle az ilyen harc. Bár kétség kívül nem az a nyílt adok-kapok, pofozok mérkőzés volt, mint a Mikell Kessler elleni. Greennek még lesz egy címmérkőzése Kessler ellen, ám ott sem ő lehet az esélyesebb. És hogy miért tűnt annyira fáradtnak Green itt a magyarázat: "Három edzőtáborom volt december óta és igazán fáradtnak éreztem magam"- magyarázta Green a vereséget.

Green számára túl kemény volt az edzőtábor

Green számára túl kemény volt az edzőtábor

"Abba kellett hagyjam a futásokat körülbelül három héttel ezelőtt, mert nagyon gyengének éreztem magam az edzőtáborban. Nem éreztem jól magam és tudtam, hogyígy jönni erre a küzdelemre, nem a legjobb formámat fogom mutatni." Ezzel együtt Green elismeri sportszerűen, hogy a címvédő, aki maga is tiszteli ellenfelét, jobb volt nála. "Andre Ward egy csomó dolgot mutatott, amit tudok, de sok olyat is, amire nem tudtam reagálni, mert gyengének éreztem magam. Nem próbálok semmit sem elvenni tőle, csak így éreztem." Ward a jelenlegi négy pontjával a hatos fogat élére ugrott és mondhatni már az elődöntőben érezheti magát.


p.sz.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink