Profi

A Super Six magyar szemmel

A Super Six magyar szemmel
Ifj. Perutek János lapunk tanácsadója a tavasszal igen sok helyen megfordult ahol bunyó volt, kvázi bejárta a bokszvilágot és ehhez a tengerentúlra még el sem kellett mennie. Igaz az utóbbi esztendőkben mintha Európa kifejezetten hamar felzárkózott volna az amerikai bunyóhoz.
A Super Six World Boxing Classic ugyanis már nem csak az Egyesült Államokról szól. Hanem a Sauerland Event és a Henessy Sport csapata miatt a mi kontinensünkön is látható  a világszerte nagy figyelemmel kísért boksz sorozat. A fiatal szakember már két és fél éve együtt dolgozik a az egyik promótáló csapattal a Sauerland Eventtel és saját szemével látta az utolsó forduló nagy meccsét. Persze ő is csak szuperlatívuszokban beszélt a Froch-Kessler találkozóról. 

Arthur Abraham (balra), ifj. Perutek János és Yoan-Pablo Hernandez

Arthur Abraham (balra), ifj. Perutek János és Yoan-Pablo Hernandez

„Nagyon nagy iramú csata volt. Sosem fogom elfelejteni. Nekem még ilyen élményben nem volt részem. Kesslerért a múltkor is nagyon sokan eljöttek Herningbe, de most több, mint tízezer ember szurkolta végig a meccsét. Szerencséje volt ezzel, hiszen otthon belehajtották a győzelembe. Necces meccs volt számára ez is, de megoldotta. Frochot sajnáltam, amiért a szuperformája ellenére is kikapott.”

Arra, hogy miben más egy ilyen gála a Peru becenevet viselő menedzser-szakkomentátor csak annyit mondott: Mindenben és semmiben. Ugyanis csak az atmoszféra más, a bunyó ugyanaz. Csak talán végre szól is valamiről és érződik, hogy komoly a tét. No, meg az „azonos képességűek csatája mindig izgalmas” mezsgyén járva a Super Six meccsek is kifejezetten látványosnak, harciasnak mondhatóak. Valahogyan más, mint a többi. A sorozatból még bőven van hátra. Egyenlőre Arthur Abraham a Sauerland csapat versenyzője vezet. Azonban hamarosan neki is farkasszemet kell néznie Carl Froch-kal.


p.sz.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink