Profi

A Tornádó ismét lecsapni készül

A Tornádó ismét lecsapni készül
Kótai Mihály, a korábbi IBO és WBF világbajnok ismét ringbe száll. Május 21-én Kijevben harcol a Tornádó becenévre hallgató magyar ökölvívó Avtandil Khurtsidze ellen a WBA középsúlyú interkontinentális övéért.
Kótai Mihály (36 győzelem,16 KO, 3 vereség, 1 döntetlen) február 6-a után ismét ringbe száll. A korábbi IBO/WBF nagyváltósúlyú világbajnok ezúttal május 21-én Avtandil Khurtsidze ellen fog öklözni Kijevben a 12 menetre tervezett WBA középsúlyú interkontinentális címért. Kótai legutóbb Thomas Hengstberger ellen harcolt a budapesti Collizion K-1 Max gálán. A hat menetes profi ökölvívó mérkőzést pontozással hozta. Úgy tűnt akkor, hogy Misi megveri osztrák ellenfelét idő előtt, ám Hengstberger az ütésektől egyre acélosabb lett. Kótai a brit Steve Conway ellen veszítette el IBO nagyváltósúlyú övét. 2005 decemberében a két bunyós Nothinghamben csapott össze amolyan felhozó mérkőzés keretében és Misi pontozással veszített.

Kótai a WBA középsúlyú interkontinentális övért harcol

Kótai a WBA középsúlyú interkontinentális övért harcol

Majdnem napra pontosan három honappal később Hartlepool-ban, a visszavágón viszont már tétre ment a dolog, Conway egyhangú pontozással hozta a találkozót. Ezután jött bő három éves kihagyás. Szabó Titusz ellen tért vissza Kótai Várpalotán győzelemmel. Most ismét kemény összecsapás vár rá. Grúz ellenfele birtokolja a WBA interkontinentális címet. A mérlege is igen szép: 20 győzelem (12 KO) 1 vereség (KO) és 2 döntetlen. Viszont ez a kiütéses vereség még karrierje elején volt Khurtsidzenek, aki két évvel fiatalabb Kótainál. Viszont nem acélból van a grúz, tehát verhető ellenfél. Ami az összecsapás érdekessége, hogy Kótai ellenfelének a beceneve is Tornádó. Vagyis május 21-én a két Tornadó fog megmérkőzni egymással egy minden bizonnyal viharos találkozón és reméljük Kótai nyer majd.


p.sz.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink