Profi

Andre Ward: Mentálisan készen állok

Andre Ward: Mentálisan készen állok
Szombat este a California-i Oaklandben lép szorítóba a World Boxing Classic második körében, hogy Allan Green ellen védje meg WBA nagyközépsúlyú világbajnoki övét.
A tét nem kicsi, hiszen Andre Ward a WBA öve mellett egy győzelemmel szinte már biztos elődöntős a Super Six tornán. Ehhez azonban le kell győznie Allan Greent, aki 29 mérkőzést megnyert és csak egyetlen veresége van. Tehát a veretlen bajnok nem véletlenül élete egyik legkeményebb mérkőzése elé néz honfitársával szemben. "Nem hasonlítom össze ezt a fickót senkivel. Minden a ringben fog eldőlni azon az éjszakán. Én magamat mentálisan felkészültnek érzem"- mondta a címvédő Andre Ward, aki első körbeni győzelmének köszönhetően két pontot már szerzett.

Ward örül a nagy érdeklődésnek

Ward örül a nagy érdeklődésnek

"Szerintem sok ember azt hiszi, hogy nagyon kipihenten jövök ide és igazán élvezem, hogy bajnok vagyok. De minden jól ment."
És hiába bajnok Ward, nagyon felkészült ellenfeléből és nem kezeli nagyképűen a meccset. Ez a nagy kihívás pedig extra motivációt jelent számára. A piszkálódásokkal pedig különösebben nem törődik, mivel azok csak jobban feltüzelik. "Hallottam a megjegyzéseit, de ez nem zavar engem. Ez jó értelemben felháborít, mert így állandóan van valami bizonyítani való és ez az, amit nem sok ember gondolna." A mérkőzésre komoly érdeklődés van Oaklandben, amelynek a bajnok külön örül is.

Az ellenfél, Allan Green

Az ellenfél, Allan Green

"Ez egy nagy elismerés és ez az egyik ok, amiért ezt a sportot választottam. Ez nem a pénzről vagy a hírnév felépítéséről szól, de pozitív hatást érünk el. Lassan és biztosan csináljuk ezt és ez nagyon kedves a szívemnek. Nagyon izgalmas látni, ahogy az emberek izgatottak a küzdelem miatt, az apák hozzák a gyerekeiket és a nők, akik sosem járnak küzdelmekre, eljönnek és a feleségem is azt mondta, vettem jegyet és eljövök a következő harcodra"
- mondta Andre Ward, aki szombat éjszaka sok embernek okozhat majd örömet egy szép győzelemmel.


p.sz.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink