Vezető hír

BoxingONE-bajnok a Komárno Sharks

BoxingONE-bajnok a Komárno Sharks
A „Révkomáromi Cápák”, vagyis hivatalos nevükön a „Komárno Sharks” nyerte a BoxingONE Championship – közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokságot, miután a pénteki döntőben 11:4 arányban legyőzték a győri „Patent Gladiators” gárdáját.
A döntőt ismét az öt magyar válogatottal, Káté Gyulával, Harcsa Zoltánnal, Darmos Józseffel, Nagy Krisztiánnal és Klasz Árpáddal felálló „Komárno Sharks” 11:4-re nyerte, noha az utóbbi bokszoló meglepetésre vereséget szenvedett Zámbó Dániellel szemben.

A telt ház, közel 2000 néző előtt megrendezett révkomáromi nagydöntő igazi ünnepe volt az olimpiai szabályrendszerű ökölvívást szerető sportbarátoknak, hiszen klasszisok sorát láthatták ringben, akik remek mérkőzésekkel szórakoztatták a publikumot.

56 kilóban a magyar válogatott alapembere, a bajnoki címvédő Nagy Krisztián képviselte a révkomáromiakat, ellenfele Könnyű Róbert, a tavalyi OB ezüstérmese volt. A végeredmény egyértelmű Nagy siker volt, amivel a szolnoki illetőségű ökölvívó bombabiztossá tette, hogy ő képviseli majd a magyar színeket a törökországi olimpiai kvalifikáción, s remélhetőleg Londonban is. 60 kilóban a cseh bajnokság első helyezettje, Patrik Velky a tavalyi magyar bajnokság aranyérmesével, Rácz Sándorral meccselt. Kiegyenlített mérkőzésen, némi Rácz fölény látszott, de a döntetlen igazságosnak tűnt. 69 kg-ban viszont a győriek óriási meglepetést okoztak azzal, hogy Zámbó Dániel ez alkalommal le tudta győzni az „őscápás” kispesti Klasz Árpádot.

75 kg-ban a már olimpiai kvótával is rendelkező, szintén kispesti Harcsa Zoltán újra bizonyította klasszisát, amikor Tóth Lászlót – két számolás mellett – valósággal bedarálta, és feladásra kényszeríttette a győri szakvezetést. A döntőre visszatért az egy hete még a válogatottal Tunéziában edzőtáborozó a nyíregyházi Hosszú Ferenc (81 kg), aki meg is kapta a „dzsóker” jelet. A győri mester jól kalkulált, hiszen Hosszú ellenfele az egyetlen révkomáromi bokszoló, Lakatos Márió volt, aki nem akkora klasszis, mint csapattársai. A bírók viszont döntetlenre adták az egyébként eléggé egyértelmű meccset.

Nehézsúlyban Darmos József jobban teljesesített a győri színekben versenyző Horváth Gábornál, így már a „főmérkőzés” előtt eldőlt, hogy a „Komárno Sharks” megnyerte a BoxingONE 2011-es bajnokságát. 64 kilóban a magyar válogatott csapatkapitánya, Káté Gyula a győriek magyar felmenőkkel is rendelkező, romániai születésű Nyéki Georgie-val csapott össze. Remek küzdelemben, hazai győzelem született a „dzsóker” meccsen.

Az eredmények mérkőzésről mérkőzésre
56 kg: Nagy Krisztián – Könnyű Róbert 2:0
60 kg: Patrik Velky – Rácz Sándor 1:1
69 kg: Klasz Árpád – Zámbó Dániel 0:2
75 kg: Harcsa Zoltán – Tóth László 2:0
81 kg: Mario Lakatos – Hosszú Ferenc 1:1
91 kg: Darmos József – Horváth Gábor 2:0
64 kg: Káté Gyula – Georgian Nyéki 3:0
BoxingONE Champions 2011
A magyar, román, szlovák, cseh és lengyel csapatokat felvonultató liga most befejeződött szezonja tavaly tavasszal, az alapszakasz küzdelmeivel kezdődött, melynek során a mezőny két csoportban, oda-vissza megmérkőzött egymással. A csoportokból az első két alakulat jutott be a 2012-re áthúzódott rájátszásba (elődöntő), ahol egy mérkőzés döntött a fináléba jutásról.

Érdekesség, hogy a Komárno és a Győr ugyanabból a kvartettből jutott tovább, így a pénteki révkomáromi döntő már a harmadik összecsapásuk volt a BoxingONE 2011-es szezonjában. Az alapszakasz során a felvidékiek oda-vissza legyőzték a Rába-partiakat.

A BoxingONE Championship 2012-es szezonja idén tavasszal, az alapszakasz küzdelmeivel kezdődik. Az új kiírásról naprakész híreket a www.boxingone.com címen találhatnak az érdeklődők.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink