Vezető hír

BoxingONE Championship - Elhúzták a cseh "Bikák" nótáját

BoxingONE Championship - Elhúzták a cseh
Komárno: Szombat este a felújított Révkomáromi Sportcsarnokban rendezték a BoxingONE Championship – közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokság „A”-jelű csoportjának nyitómérkőzését, melynek során a helyi Komárno Sharks (szlovák) a Prostejov Bulls-ot (cseh) látta vendégül.
Ami a labdarúgásban a Chelsea, az a bunyóban a Komárno Sharks. Közel egy évtizede hatalmas visszhangot váltott ki, amikor az angol bajnokság sztárcsapatának kezdő tizenegye csupa idegenlégióssal állt fel egy bajnokira. És bár az amatőr ökölvívás jelenleg sajnos nem versenyezhet a legnépszerűbb labdajátékkal, azért vonhatunk párhuzamot a londoniak, és a révkomáromiak csapata között. A „Cápák” ugyanis a következő hét bokszolót nevezték a fordulóra, akik a hírek szerint végig is küzdik majd az idei BoxingONE szezont: Nagy Krisztián (56 kg), Varga Miklós (60 kg), Káté Gyula (64 kg), Klasz Árpád (69 kg), Harcsa Zoltán (75 kg), Szellő Imre (81 kg) és Darmos József (91 kg). Közülük csak Klasz nem nyerte meg a tavalyi felnőtt magyar OB-t, de az Európa-bajnok Bacskai Balázs mögött második helyen végezni – az erőviszonyok jelenlegi állása szerint – a teljesíthető legjobb eredmény.

A bombaerős „magyar gárda” ellenfele viszont erősen tartalékos volt. Prostejovból ugyanis sérülések és egyéb, általunk nem ismert okok miatt hiányoztak a húzónevek. Végül kiderült, hogy a csoportnyitányra nevezett ökölvívók közül csak két versenyzőre (középsúly és nehézsúly) számít majd hosszabb távon a szakvezetés. A könnyűsúlyú (60 kg) cseh versenyző meg sem érkezett a felvidéki városba, így Varga Miklós már azzal is 2 segédpontot a „Cápáknak”, hogy kora délután ráállt a mérlegre – meccselnie nem kellett. (2:0) A többiek viszont nagyon eredményesen tették a dolgukat a küzdőtéren.

Káté Gyula az első menetben „feltérképezte” ellenfelét, Denis Gamezt, majd a második körben kétszer villant a jobbos, s a számolás után be is fejeződött a meccs. (4:0) Káté után Klasz Árpád sem bokszolta végig a három menetet Jakub Bambuch ellen. (6:0) A cseh csapatvezető a 75 kg-ra tette a „joker” jelet, bár nem volt kötelező „hárompontos” meccset választania. Harcsa Zoltán ugyanis simán átgázolt Milán Sáteken, amely küzdelem a harmadik menetre igencsak egyoldalú pofozkodássá vált. (9:0) A pehelysúlyú Nagy Krisztián folytatta a parádét, ugyanis már a nyitó körben számolni kellett ellenfelére, Erik Senkerikre. A párharc a 2. menetben egy újabb számolás után fejeződött be, amikor a cseh mester feladta a meccset. (11:0) Az olimpiai pontszerző Szellő Imre még ennyit sem töltött a ringben, ugyanis egy rövid kóstolgatást követően rázúdította jobbját Martin Borekre, aki padlóra zuhant, s az edző megint dobta a törülközőt. A félnehézsúlyú meccs volt a komárnói szakvezetés „jokere”, így Szellő győzelme 3 pontot ért. (14:0) Nehézsúlyban viszont hatalmas küzdelmet vívott Darmos József és Kamil Benicek. Bár Darmos simán megnyerte az összecsapást, súlyos pofonok csattantak a magyar bunyós állán is. Érdekesség, hogy a második körben számolni kellett a cseh ökölvívóra, de a kétszeres EB-érmes Darmosnak is gondjai akartak a hajrában. A harmadik menet felétől Darmos elhúzott, és egyértelműen nyert. (16:0)

Eredmények mérkőzésről mérkőzésre
56 kg: Nagy Krisztián - Erik Senkerik 2:0
60 kg: Varga Miklós – „ellenfél nélkül” 2:0
64 kg: Káté Gyula – Denis Gamez
69 kg: Klasz Árpás – Jakub Bambuch (2:0)
75 kg: Harcsa Zoltán – Milan Satek (3:0)
81 kg: Szellő Imre – Martin Borek (3:0)
91 kg: Darmos József – Kamil Benicek (2:0)

Komárno Sharks vs Prostejov Bulls 16:0

Ezzel a 16:0-s „döntő fölénnyel” a komárnói csapat jelezte, hogy az idei B1 szezonban a végső sikerért küzdenek. A cseheknek viszont van mit tanulniuk a csapatbajnokság szabályaiból, hiszen – mint ahogy az a 2010-es szezonban is megtörtént - 1-1 segédponton múlhat a továbbjutás, vagy a kiesés.

A Prostejov viszont nem hogy nem szerzett segédpontot szombaton, de még csapatpontot is vesztettek, hiszen 60 kg-ban nem is neveztek versenyzőt. Ez azt jelenti, hogy a csehek két helyett csak egy csapatpontot könyvelhettek el ebben a fordulóban. (A győzelemért alapesetben 5 pont jár a B1 ligában, 3 a döntetlenért, és kettő a vereségért. Hiányos csapat esetén pontlevonást kap a vétkes alakulat.)

A BoxingONE Championship legfrissebb hírei, a versenynaptár és az aktuális tabella a www.boxingone.com  oldalon tekinthető meg.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink