Vezető hír

Dávid legyőzte Góliátot!

Dávid legyőzte Góliátot!

Szombat este a hamburgi Color Line Arénában rendezte az Universum Box-Promotion azt az ökölvívó gálát, melynek főmérkőzésén az volt a tét, hogy ki lesz a WBO/IBF nehézsúlyú világbajnok Vlagyimir Klicsko hivatalos WBO kihívója.

A kék sarokba az amerikaiak reménységét, „Gyors Eddie"-t, vagyis Eddie Chamberst (35 győzelem - 1 vereség) hívta a műsorközlő, aki meglehetősen aprónak tűnik a mostanság toppon lévő nehézsúlyúak között, hisz mindössze 185 cm magas, ráadásul pénteki súlya alapján (94,5 kg) izomzatilag is inkább egy masszív cirkálósúlyú bokszolóra hajaz.

A piros sarokba az universumos ukrán Alexander Dimitrenkót szólították. A még mindig csak 26 éves veretlen ökölvívót 2001-ben úgy „reklámozta" a német istálló, hogy ő lesz a Klicsko-fivérek méltó utódja. Tény, hogy felépítés szempontjából tökéletesnek tűnik a fiatal bokszoló, hiszen 201 cm-es magasságával, és 115 kg-os testtömegével tényleg emlékezteti a szurkolókat a hírek testvérpárra, ám az igazi keménység soha nem volt Dimitrenko sajátja.

Eddie Chambers - Alexander Dimitrenko.jpg

A fizikai különbségek ellenére Chambers számított a domináns félnek a küzdelem során, hisz nem csak gyorsabb volt ellenfelénél, de a ring közepét is masszívan uralta, és ahogy kell, folyamatos nyomás alatt tartott az ukránt, miközben szépen kivette fejét annak kemény ütései elől. Dimitrenko nem tudott mit kezdeni ellenfelével, ráadásul a hetedik menetben számolni is kellett rá egy testütés után. A fiatal ukrán kínjai a menetek múlásával tovább fokozódtak, hisz a tizedik körben Chambers egy remek balhorgától leült, majd további meleg pillanatokat élt át, mire meghallotta a megváltó gongszót.

Az utolsó menetben Chambers tokától bokáig végigverte ellenfelét, de leküldeni nem sikerült neki, így a pontozólapok összesítésére került sor. A pontozás viszont elég bizarr képet festett, hisz Paul Thomas sporttárs döntetlenre, vagyis 113-113-ra ítélte a meccset. (Neki azt üzenném innen a monitor elől, hogy ha már csalunk, akkor merjünk ebben is nagyok lenni. Mert a meccs képe alapján így is, úgy is csalónak lesz elkönyvelve, ezért presztízsveszteség nélkül nyugodtan kihozhatta volna Dimitrenkót is győztesnek. Döntetlen? Ugyan már! Gyáva "politikus"!) Szerencsére a másik két bíró valamelyest reálisabban látta az összecsapást, merthogy ők 116-110-re és 117-109-re pontoztak Chambersnek, ekképp az amerikai többségi döntéssel Vlagyimir Klicsko kihívója lett.

A Klicsko-Chambers vb-meccsre mindenesetre még várni kell egy kicsit, ugyanis Vlagyimirnek előbb az IBF kihívóval, az oroszok olimpiai bajnokával, Alexander Povetkinnel (17 győzelem - 0 vereség) kell kiállnia. Alexander Dimitrenko (29 győzelem - 1 vereség) pedig, miután megnézett pár Vlagyimir Klicsko meccset, valószínűleg visszamegy gyakorolni az edzőterembe, hogy leutánozza honfitársa hihetetlenül precíz, és hatásos előkészítő balegyeneseit. Mert hiába rendelkezik irigylésre méltó a fizikai felépítéssel a fiatal ukrán, ha azt nem tudja kamatoztatni!

A szombat esti hamburgi UBP gála felvezető programjában a következő, általunk fontosnak ítélt eredmények születtek.


A Regina Halmich utódnak tartott 21 éves Susi Kentikian (25 győzelem – 0 vereség) maximális különbségű, egyhangú pontozással (100-90, 100-90, 100-90) verte argentin kihívóját, Carolina Marcela Gutierrezt (15 győzelem – 2 vereség). A légsúlyú küzdelem a WIBF és a WBA vb-címeiért került megrendezésre.

Egy súllyal feljebb, szintén hölgyeknek rendeztek vb-címmeccset. Ezen a WIBF/GBU mérkőzésen a fehérorosz születésű német Alesia Graf (24 győzelem – 1 vereség) csak megosztott pontozással (96-93, 95-94 és 94-95) múlta felül a veterán amerikai Terri Lynn Cruz-t (17 győzelem – 6 vereség – 2 döntetlen).

Kezd magához térni a januári WBO vb-meccsen nagy meglepetésre idő előtti vereséget szenvedő orosz Alexander Alekszejev (17 győzelem – 1 vereség). A cirkálósúlyú bokszoló ezen az estén az amerikai Kendrick Releford-ot (20 győzelem – 13 vereség – 2 döntetlen) verte alig három menet alatt.

 

(www.monokli.com)

Fight.hu

Partnereink

Partnereink