Vezető hír

Ellopták Komjáthi László, és Nagy Zsolt győzelmét

Ellopták Komjáthi László, és Nagy Zsolt győzelmét

A profi ökölvívást figyelemmel kísérők bizonyára jól tudják, hogy mi van a háttérben, amikor a vendégbokszoló idegenben szoros pontozással szenved vereséget, vagy jobb esetben döntetlen eredménnyel hagyja el a külföldi ringet. Ez történt szombat este a Profibox Promotion két ökölvívójával, Komjáthi Lászlóval és Nagy Zsolttal is, akiknek a mérkőzéseit Paszterkó László szervezte le.

Volt már, és biztosan lesz még olyan a profi ökölvívásban, amikor nem a jobban teljesítő harcos kezét emelik magasba a küzdelmet követően, ez ugyanis a sportág egyik velejárója - mondhatná bárki, aki figyelemmel kíséri boksz világát. Tudjuk jól, hogy a pénz beszél, kutya meg ugat, de mi akkor is rágjuk azt a bizonyos kefét. Hiszen felesleges, és értelmetlen álszenteskedés lenne azt állítani, hogy Magyarország „szűz" terület a kérdéskörben, ám egy vérbeli bunyós mindig győzni megy a szorítóba, és ha a meccs végén úgy érzi, hogy tisztán nyert, mégsem övé a siker, aligha fogadja helyeslően az imént említett tételt.

Komjáthi László

Komjáthi László (35 győzelem - 26 vereség - 2 döntetlen) szombat este hatalmas, mondhatni Las Vegasba illő mérkőzést bokszolt a franciaországi Vesoulban, éspedig a helyi Frederic Tripp (25 győzelem - 17 vereség - 1 döntetlen) ellen. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a kisebb súlyokban is megirigyelhetnék azt az ütésmennyiséget, amit a két fiú produkált a tíz menet alatt. Komjáthi már a meccs elején átvette az irányítást, és a második menetben közel került a TKO-győzelemhez. A harmadik menetben történt az első fordulat, ugyanis három menetet Tripp behúzott magának, ám a hatodiktól a magyar bokszoló visszavette az irányítást, melyet a meccs végéig már nem engedett ki a kezéből. Komjáthi a 9. körben megint közel állt az idő előtti győzelemhez.

A befejező, 10. menet után meglepő eredmény született, a bírók mentették a menthetőt, hisz végül döntetlenre pontozták az egyébként igencsak egyértelmű küzdelmet. A vezetőbíró ugyan elismerően gratulált a hajdúsági bunyósnak, és elismerte, hogy jobb volt, mint ha a hazaiak kedvence, de ez már nem változtat a tényeken.

„Harcoltam, mert harcos vagyok" - kezdte az értékelést Komjáthi, aki egy hatalmas kupával érkezett haza Franciaországból. „Jól éreztem magam a ringben, mert ugyan többször is holtpontra kerültem, de szerencsére a szívem ismét átsegített a kritikus pillanatokon. Tudom, hogy én nyertem a mérkőzést! Ma újra a réginek éreztem magam!"

„Hatalmas mérkőzés volt, a szurkolók kivétel nélkül végigtombolták a tíz menetet. Laci megmutatta, hogy nincs számára vesztes mérkőzés, hisz a középső menetekben többször is bajba került, de mindig összeszedte magát, és simám hozta az összecsapást. Franciaországban döntetlen?! Azt hiszem, ez mindent elmond a látottakról" - jelentette ki Petrányi Zoltán, a Profibox Promotion tulajdonos-menedzsere.

Nagy Zsolt

A felvezetésben említett kellemetlen szituációt élte át Nagy Zsolt is, ám amit Franciaországban döntetlenre értékelnek, az Németországban szemrebbenés nélkül vereséget ér. A 24 éves debreceni bokszoló az Universum Box-Promotion rostocki gáláján a német Marcel Meyerdiercks (14 győzelem - 0 vereség) ellen lépett kötelek közé, és nyolc menet után többségi döntéssel vereséget szenvedett. A közönség tüntetett, a magyar sarok méltatlankodott, a német és a nemzetközi média szemérmesen lapít. „Nem tudom, hogy az ellenfelem hogy volt képes végigállni az összes menetet. A legjobb jóindulattal sem lehetett volna három menetnél többet adni neki" - nyilatkozta Nagy Zsolt a monokli-nak, akinek az arcán egyáltalán nem látszódtak a küzdelem nyomai.

(forrás: monokli)

Fight.hu

Partnereink

Partnereink