Vezető hír

Haye 1000 fokon ég, de a fejében nagy a sötétség

Haye 1000 fokon ég, de a fejében nagy a sötétség

Ha a november 7-i küzdelem csak fele olyan izgalmas lesz, mint az azt felvezető nyilatkozatháború, akkor minden idők legjobb nehézsúlyú vb-meccsére van kilátás Nürnbergben, ahol Nyikolaj Valujev (50-1) és David Haye (22-1) feszül majd egymásnak.

A múlt heti angliai sajtótájékoztató után Valujev úgy gondolja, feladja a verbális hadviselést, mert semmi értelme Haye szintjére süllyedni. (Mint az ismert, Haye lecsapta a hungarocell Valujev-bábú fejét, ami azért nem kifejezetten vérlázító dolog.)

„Már nem érdekel mindaz, amit ő mond.” – állítja minden idők legmagasabb és legnehezebb nehézsúlyú világelsője. „Nem tudom komolyan venni őt. Amikor először hallottam, hogy olyan pólókban mászkál, ahol Klicskóék vannak lefejezve, azt gondoltam, na még egy idióta a világunkban. Ő már nem tud semmit mondani, amiben bármi pozitív is van. A címemet meg úgyis megvédem!”Nicolay Valuev edzésébe pillanthatunk meg és végre hallhatjuk nyilatkozni is!


Kalle Suerland, Valujev promótere nem igazán találja a szavakat Haye furcsa viselkedésére. „Haye nagyon furcsán viselkedik, szerintem nem teljesen normális. Azt hiszem, ő 1000 fokon ég, mégis nagy nála a sötétség.”

A bokszoló jelenleg a Kienbaum-i edzőtáborban tréningezik, de a felkészülés végére visszatér Berlinbe, a Max Schmeling Gym-be. „Eddig minden nagyon jól ment, november 7-én tökéletes formában leszek. Kíváncsi vagyok, hogy a meccs után mit mond majd Haye a ringben.”

(S.)

Fight.hu

Partnereink

Partnereink