Vezető hír

Haye megismételné a történelmet, és Afrikában állna ki Klitschkoval

Haye megismételné a történelmet, és Afrikában állna ki Klitschkoval
Ha a WBA jelenlegi bajnokának sikerül félre állítani az útból John Ruiz-t, ami szerinte nem kétséges, akkor a WBC bajnoki címétől Afrikában fosztaná meg Vitali Klitschko-t. Afrikán belül is a Kongói Demokratikus Köztársaságban, az egykori Zairében mérkőznének meg egymással. A helyszínnek boksztörténelmi jelentősége van, Muhammad Ali 1974 október 30-án Kinshasa városban az akkori Mai 20 Stadiumban a 8. menetben legyőzte az addig veretlen Big George-ot. A találkozó "Rumble in the Jungle" néven íródott be a boksztörténelembe. Haye legutóbbi nyilatkozatában elmondta, tanácsadói már felvették a kapcsolatot Gabon elnökével, a lehetséges helyszín egyeztetése révén...

"Természetesen Nagy-Brittaniában akarom megvédeni a címemet, de kiállok én Las Vegasban is, de mint nehézsúlyú világbajnok, bárhol szívesen a szorítóba lépek. Muhammad Ali legemlékezetesebb meccse volt Afrikában, de a "Thrilla in Manila" is felejthetetlen marad, amikor Joe Frazier-rel harmadjára és egyben utoljára vívott meg." nyilatkozta Haye.

"Januárban Angolába utazok az Afrikai Nemzeti Kupára, ahol további tárgyalásoknak nézek elébe. Nagyon boldog lennék, ha sikerülne olyasmit véghez vinnem, mint amire Ali képes volt, aki a legnagyobb példakép számomra." tette hozzá Haye.

 

A "Rumble in the Jungle" - összevágott videó

 

FS

Fight.hu

Partnereink

Partnereink