Vezető hír

Holyfield megérkezett Helsinkibe!

Holyfield megérkezett Helsinkibe!
A helyszínen nézi meg a WBA bajnokok csatáját a Real Deal becenevet viselő veterán klasszis, aki bár pontozással kikapott Valuevtől ám mégis hősként hagyta el Svájcot, ahol a meccsüket rendezték.

A finn gála különlegességéről már szót ejtettünk. A finn főszervező Petri Paimainder a profibox.hu internetes lapszaknak számolt be, hogy 45 éve nem rendeztek ilyen rangos eseményt Finnországban. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy egész Skandinávia összefogott most, hiszen a norvégok világbajnoknője is ezen a gálán védi címeit, aki nem mellesleg a Sauerland Event első hölgy sportolója már egy jó ideje.

A rendezvényen másod ízben lép német szervezésű eseményen Lamon Brewster, aki tegnap sajtótájékoztatón jelentette ki, hogy reméli a Sauerland-dal újra a csúcsra juthat. Ezzel az ex-WBO világbajnok gyakorlatilag elismerte, ez nem egy rövid távú együttműködés lesz a bokszoló és a promóter iroda között, mivel több meccsen is ringbe léphet Európában.

„Nagyon tetszik Európa. Mindig, amikor idejövök egy másfajta helyen bokszolók, más kultúra, más közeg. Remélem, hogy a Sauerland Event csapatával újra a csúcsra juthatok." - nyilatkozta Brewster, aki a helyi kedvenc ellen lesz kénytelen bizonyítani, így a közönség biztosan nem a tengerentúli ökölvívóval lesz. Ennek ellenére persze nem igazán van veszélyben az amerikai újabb győzelme.

Természetesen a főeseményen ringbe lépnek a WBA regnáló nehézsúlyú bajnokai is. Ruslan Chagaev és Nicolay Valuev személyében. Mindketten már egy ideje Helsinkiben készülnek és persze a győzelemről egyik ökölvívó sem akar lemondani. Valuev úgy érzi, óriási formában van: „Nagyon felkészültnek érzem magam. Sokat fejlődtem az előző meccs óta és ez önbizalmat ad nekem."Ilyen tekintetben azonban Chagev-nél sincsen probléma: „Sokat készültem egy ilyen magasságú bokszolóra, mint Valuev. Edzettem kosarasokkal, de sokszor az edzőm Michael Timm dobogón állva iskoláztatott. Megverem Valuevet holnap este és remélhetőleg egy újabb nagy név ellen mérkőzhetek újra. Szombaton bebizonyítom, én vagyok az igazi WBA világbajnok"

Az eseményt a Viasat6 közvetíti, de tervek szerint a Sport2-ön is láthatjuk a találkozót. Igaz erről még nincsen meggyőző információja internetes szakportálunknak.Fight.hu

Partnereink

Partnereink