Vezető hír

Ideges hangulatú BoxingOne csata Debrecenben

Ideges hangulatú BoxingOne csata Debrecenben
Pikáns összecsapással folytatódott a BoxingONE-sorozat szombat este Debrecenben, ahol a „Debrecen Thunders” becenévre hallgató helyi, kétszeres bajnok alakulat a címvédő „Galánta Kids” csapatát látta vendégül.
A helyieket fűtötte a „bosszúvágy”, hiszen az előző bajnokság alapszakaszában hiába verték a felvidékieket kétszer is, a döntőben újra összefutottak, ahol az alaposan megerősített Galánta győzni tudott, s ezzel újoncként azonnal aranyérmesek lettek.

A hajdúságiak színeiben – vendégbokszolóként - első alkalommal húzott kesztyűt és fejvédőt Bacskai Balázs (Vasas-Süllős), a magyar olimpiai ökölvívósport jelenlegi elsőszámú alakja, akinek nem okozott nehézséget Sipos Richárd legyőzése. „Bendzsi” némi tapogatózás után megszórta ellenfelét, amelynek következtében kétszer is számolni kellett rá. A magyar fiú továbbra is támadásban maradt, amikor Sipos minden ok nélkül kifordult, amit a román mérkőzésvezető úgy értelmezte, hogy az ökölvívó megadta magát (RSC).
Bacskai Balázs
60 kg-ban is avatott egy újoncot a debreceni gárda, ugyanis a stabil csapattag Török János a csapatbajnoki előtti utolsó edzésen megsérült, ezért a hozzá hasonlóan fiatal és tehetséges Hinger Gábor kapott lehetőséget a bizonyításra. Ellenfele a szintén kiváló képességű Ferdinand Lubos volt. A szlovákiai bunyós kezdte jobban az első menetet, de Hinger nem vesztette el a fonalat, és a harmadik perctől teljesen egyenrangú partnere volt Lubosnak. A második menetben óriási harc alakult ki a két ökölvívó között, mondhatni „tokától bokáig” ütöttek, alig volt üresjárat. És ami meglepetés volt – Hinger, bár a menet végére kicsit kifulladt, riválisa fölé nőtt a mérkőzés ezen szakaszában. A harmadik menet továbbra is látványos harcot hozott, de a meccs végére szintén nagyon elfáradó Lubos eredményesebbnek tűnt. A három menet alapján szoros mérkőzést játszott a két bunyós, ezért is mindenki feszülten várta az eredményhirdetést. Némi meglepetésre, de teljesítménye alapján semmiképp nem érdemtelenül, a fiatal Hinger Gábor nyerte ezt a nehezen felejthető összecsapást. Azt azért tegyük hozzá, hogy a meccs képe alapján nem születhetett olyan döntés, amivel mindkét csapatvezetés elégedett lett volna. Minthogy szombaton a két román, egy magyar és egy szlovák pontozóból álló szakembergárda 3:1 arányban a fiatal debreceni fiút jelölte meg győztesnek, így ez alkalommal a vendégcsapat tagjai zúgolódtak az eredményhirdetést követően.

Hasonlóan megoszlottak a vélemények a 81 kg-os küzdelem eredményén, melyet Nagy Péter és Tomas Hrabovecky vívott, s amely nem volt híján a fordulatokban sem. A küzdelem első menetében Nagy zártan bokszolt, és jó ütemben elengedett egyeneseivel tartotta fel előretörő ellenfelét. Élvezetes küzdelem bontakozott ki a két ökölvívó között, Hrabovecky a második körben taktikát váltott, s immáron bokszolt hátrafelé. Az első két menet alapján Nagy néhány pontnyi előnyre tehetett szert, de a látottak alapján szoros volt a meccs. A galántai bokszoló az utolsó körben rákapcsolt, Nagy egy ideig tartotta vele a lépést, azonban Hrabovecky betalált egy kemény jobbossal, ami döntően befolyásolta a küzdelem menetét. Nagy Péteren „átszaladt” az ütés, és kénytelen volt fogásba menekülni. Hrabovecky vérszemet kapott, és űzte-hajtotta ellenfelét. A szlovákiai bunyós egy kicsivel később újra betalált egy emberes jobbossal, ami újra összekuszálta Nagy lábait, és bár a záporozó ütések döntő résztét a magyar ökölvívó levédekezte, a harmadik menet vastagon Hrabovecky-é volt. A meccs végén csupán az volt a kérdés, hogy Hraboveczky a remek hajrájával megfordította-e a küzdelem egészét, vagy sem. A végeredmény igen érdekesen alakult! A két semleges román pontozó Hraboveckyt jelölte meg győztesnek, míg a magyar és a szlovák delegált szerint Nagy volt a jobb. Az eredmény így döntetlen lett!

A rendezvény első meccsét 56 kg-ban vívták, ahol az olimpiát is megjárt Kalucza Norbert már negyedik alkalommal csapott össze a fiatal, feltörekvő galántai reménységgel, Zöld Dáviddal. A mérkőzés előtt a párviadal állása 3:0 volt a hajdúsági bokszoló javára, és az első menetben úgy tűnt, hogy Kalucza simán behúzza a negyedik sikert is. Ám Zöld a meccs felétől feljött, és a záró szakaszban nagy csatát, és kiegyenlített küzdelmet láthatott a publikum. Kalucza megérdemelten nyert, de Zöld teljesítménye egyre inkább figyelemre méltó, főleg annak fényében, hogy a még mindig nem egészen 19 éves galántai bunyós a meccs bizonyos szakaszaiban komolyan megnehezítette az EB-éremmel is rendelkező debreceni győzelmét.

64 kg-ban Martirosyan Varuzanra várt a feladat, hogy borsot törjön a számos küzdősport szakában „érdekelt” Görbics Gábor orra alá. Ez az első menetben valamennyire sikerült neki, hiszen a magyar bunyós kicsit visszafogottan kezdett, ráadásul egy nem szándékos mélyütés miatt meg is intették. Görbics a folytatásban hozta azt, amit tőle elvárnak: „ráállt” ellenfelére, és minden ütést meghúzkodva kétszer is megrendítette riválisát (számolás is volt), akinek az edzője ezt követően feladta a találkozót. 75 kg-ban két ifista, Szabó Szilárd és Ferdinand Mikulas csapott össze. A szoros küzdelem után megosztoztak a pontokon.
Hinger Gábor boxingone.jpg
91 kg-ban Sandro Dirnfeld igazolta klasszisát, és igazi erődemonstrációt tartott Deél Szabolcs ellen, aki csak üggyel-bajjal tudta feltartóztatni a „Galánta Kids” legnagyobb értékét. A vége több mint egyértelmű Dirnfeld siker lett, nem hiába tartják a BoxingONE Championship sorozatban feltűnt ökölvívót Szlovákia legnagyobb ígéretének.

Mérkőzésről mérkőzésre a rendezés sorrendjében
56 kg: Kalucza Norbert - Zöld Dávid 2:0 (2:0)
60 kg: Hinger Gábor - Ferdinand Lubos 2:0 (4:0)
64 kg: Görbics Gábor - Martirosyan Varuza 2:0 (6:0)
81 kg: Nagy Péter - Hrabovecky Tomas 1:1 (7:1)
75 kg ifi: Szabó Szilárd - Ferdinand Mikulas 1:1 (8:2)
91 kg: Deél Szabolcs - Sandro Dirnfeld 0:3 (8:5)
69 kg: Bacskai Balázs - Sipos Richárd 3:0 (11:5)


Ahogy a bevezetőben említettük a csapatbajnoki találkozó nem csak remek küzdelmeket hozott, de – talán a mérkőzések szorossága miatt – ideges hangulatban telt. A gála felénél technikai szünetet rendelt el a B1 vezetősége, hogy a csapatvezetőkkel – többek között - átbeszélhessék a pontozólapok körül kialakult félreértést. Történt, hogy a zsűrielnök által kitöltetlenül kiosztott lapokon még a magasan kvalifikált, AIBA licencezel rendelkező román bírók is megkeveredtek, ami miatt a végeredmények csak lassan, körülményesen kerültek ismertetésre.

A csapatbajnoki végeredménye 11:5 arányú debreceni siker lett, ám a pontkülönbség nem adja vissza a látottakat, hiszen a mérkőzések többsége szoros küzdelmet hozott. A BoxingONE Championship liga hivatalos weblapja a www.boxingone.com címen érhető el. Itt exkluzív videók, hírek, versenynaptár és fotógaléria várja az olimpiai szabályrendszerű ökölvívás barátait.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink