Profi

Ifj. Perutek János válaszol a Klicsko vs. Sosnowski meccs kapcsán

Ifj. Perutek János válaszol a Klicsko vs. Sosnowski meccs kapcsán
Szombat este Vitalij Klicsko a 10. menetben vetett véget WBC nehézsúlyú világbajnoki címvédő mérkőzésének és győzte le Albert Sosnowskit. A mérkőzés kapcsán lapunk tanácsadóját, ifj. Perutek Jánost kérdeztük, aki jó barátja a lengyel öklözőnek.
Előzetesen mennyire volt elkönyvelhető, hogy Klicsko megvédi WBC nehézsúlyú világbajnoki övét?

"Sajnos szinte 100%-ig biztos volt.  Mivel személyes jó barátom Albert Sosnowski így nem tudtam nem elfogult lenni vele kapcsolatosan. Persze tudtam, hogy sajnos esélytelen a meccsen és ez be is jött, hiszen a találkozó végig sem ment. Ide tartozik még, hogy én személyesen Vitali Kltschko-t sokra tartom. Sokkal többre, mint öccsét Wladimirt. Az idősebbik fivér nem válogat. Sőt a nagyobb és nehezebb falatokat választja. Mivel erős az egész nehézsúlyú mezőnyre nézve és az ökölvívása merészebb, mint az öccséé, így nem lepett meg a mostani győzelme."

Ifj. Perutek János (balra) Sosnowskival a Sauerland gáláján Németországban a Francesco Pianeta meccs előtt

Ifj. Perutek János (balra) Sosnowskival a Sauerland gáláján
Németországban a Francesco Pianeta meccs előtt

Hogyan gondolja, Sosnowski jó ellenfele volt az ukrán világbajnoknak?

"Jó ellenfele volt, de fogalmazhatunk úgy is nem volt rosszabb, mint a többi ellenfele. A lengyelek sokan vannak, és sok jó bokszolójuk van. Óriási a rajongó tábora egy-egy lengyel bokszolónak. Sosnowskit is sokan ismerik a hazájában, de aki nem ismerte még e meccs kapcsán biztosan tudja, hogy kicsoda is Albert. A ringben mutatott teljesítménye pedig nem volt rosszabb, mint más kihívóé. Úgyhogy jó választás volt."

Nagy téma mostanában David Haye és a Klicsko testvérek esetleges küzdelme. Mi lehet ennek a dolognak a végkimenetele?

"Óriási pénz van ebben a meccsben. Szerintem direkt húzzák ezt a csatát. Valójában Wladimir ellen esélyesebbnek látom Haye-t, mint a másik Klitschko testvér ellen. Véleményem szerint lesz meccs és már nem is olyan sokára, persze ez már áthúzódhat a jövő évre."

p.sz.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink