Vezető hír

Karacs Attila a világ legjobb edzőjével készül Bregy ellen!

Karacs Attila a világ legjobb edzőjével készül Bregy ellen!
A K-1 Max világbajnok Andy Souwer edzője most már hivatalosan is Karacs Attila vezető trénere lett augusztus elsejétől számítva. Igaz Andre Manaart már júliustól készíti az It's Showtime-ra a Hun becenevet viselő magyar harcost, akivel a trénerváltás kapcsán készítettünk interjút.

Gyakorlatilag kijelenthetjük edzőt váltottál. Nem akárkit, nem akárkire, hiszen a Dr. Kovács László amatőr ökölvívó szövetségi kapitány után most Andre Manaart irányítja a felkészülésed. Miért volt szükség a tréner váltásra?

Úgy gondolom, hogy egy válogatott felkészítése teljes embert igénylő feladat, és az Uniós EB.-n elért eredmények is azt mutatják, hogy Laci remekül megállja a helyét a csapat élén. Személy szerint én is sokat köszönhetek neki, hiszen az utóbbi hat évben szinte minden nap együtt dolgoztunk, és a kölcsönös bizalom volt, ami átsegített minket a nehéz időszakokon. A kinevezése után próbáltuk összehangolni a dolgokat, de mára mindketten beláttuk: egyik sem mehet a másik rovására. Leültünk, megbeszéltük a dolgokat, és így döntöttünk. Nem volt könnyű, hiszen az együtt töltött idő mindkettőnkben mély nyomot hagyott. A jó viszony természetesen megmaradt és felajánlotta, hogy ezután is bármiben segít, ha tud. Erre pedig jó esély van, hiszen az elmúlt évek is bebizonyították, hogy kimagasló tudással rendelkezik ezen a téren.

Egy ilyen szintű edző, mint a holland Manaart miben más, mint a hazai trénerek túl azon, hogy nagyon eredményes?

Erre a kérdésre egy év múlva valószínűleg kimerítőbb választ tudok majd adni. Úgy gondolom, hogy négy K-1 és egy K-1 MAX világbajnoki cím azért nem semmi. Mindenesetre érdekes fazon, szemüveges, jól szituált, értelmiségi külsejével első ránézésre inkább néztem volna egyetemi tanárnak, mint a világ egyik legsikeresebb küzdősport trénerének. Ez persze csak az első edzésig volt így, aztán hamar arcomra fagyott a mosoly. Úgy érzem, itt kell megemlítenem, hogy a csapatomnak a Hungarian All Stars-nak köszönhetően edzhetek kint és magyar csapat lévén óriási dolognak tartom, hogy elérték, hogy Manaart legyen a mesterem.


Andre Manaart kifejezetten örül, hogy téged készíthet. Neked sugallta vagy esetleg elárulta mit lát benned?

Már a kinti ismerkedés során kiderült, hogy régóta ismer engem. Ő állt többek között Remi Bonjasky sarkában mikor 2000-ben mérkőztünk, 2007-ben pedig ő készítette a Francia K-1 tornára Brice Guidont is, akivel az első körben találkoztam. A 2007-es dunaújvárosi K-1 MAX RULES gálára Paula Mataele oldalán érkezett, akkor említette először, hogy szívesen látna edzeni a Mejiro Gym-ben. Később találkoztunk még néhányszor különböző rendezvényeken, de igazán a Tyron Spong elleni mérkőzés után került a dolog közelebb. Ekkor beszéltük meg, hogy a Bregy meccs előtt mindenképpen kimegyek egy hétre. Az ott töltött idő alatt még szorosabbra fűződött a viszony, felvázolta, hogy lát bennem fantáziát és szívesen dolgozna velem együtt hosszú távon is.


Mikor mész legközelebb Hollandiába, és amikor Budapesten vagy ki segíti a felkészülésed?

Augusztus 17.-én megyek legközelebb, addig itthon készülök. Rubin Olivér barátom - aki egyébként régóta tevékenykedik edzőként is - örömmel vállalta, hogy felügyeli az edzéseimet. Ha az ember a végletekig hajszolja magát, kell valaki aki ",,átrugdossa" a nehéz pillanatokon, másképp a dolog nem működik. Minden nap kétszer tréningezünk együtt, mindig ott van, mindig hajt és úgy gondolom megfelelően nyitott ahhoz is, hogy a számára kissé idegen K-1 szabályrendszerben is eredményesen tudjunk együtt dolgozni. Ebben segítségünkre van Nagy Balázs is, akivel 4 éve vezetik karöltve a Perfect Fight Klub ökölvívó és thai box szakosztályát. Szintén nem utolsó szempont hogy Olivérrel régóta edzünk együtt, elég jól ismer ahhoz, hogy a saját stílusomat tudjuk tovább erősíteni és ne kezdjünk számomra teljesen idegen dolgokba.

Manaart garancia lehet a Bregy elleni felkészülésben esetleg a svájci legyőzésében?

Ebben a sportban semmire sincs garancia, az viszont tény, hogy komoly önbizalmat ad amikor egy ilyen kaliberű tréner áll mögöttem. Ezenkívül mindent tud, amit erről a sportról tudni lehet, jó szeme van az emberekhez is, sokkal inkább egyéniséget, mint nyersanyagot lát bennük. Azt gondolom ez a két dolog (és persze kőkemény munka) szükséges ahhoz, hogy igazán nagy dolgok szülessenek...


A Karacs vs. Bregy ütközetre és az It's Showtime eseményre a www.tex.hu (Ticket Expressz) és a www.supergp.hu oldalon lehet jegyet vásárolni.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink