Vezető hír

Khan mondja: Aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni

Khan mondja: Aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni

A kisváltósúlyba vb-címmeccs miatt fellépő Amir Khan (20-1) megkezdte élete legkeményebb felkészülését a június 27-i mérkőzésére, amikor a WBA bajnoka, az universumos Andreas Kotelnik (31-2-1) várja a ringben. A brit talentum Los Angelesben, Freddie Roach méltán híres Wild Card nevű edzőközpontjában tréningezik.

Freddie Roach azt vallja, a felkészülés alatt a poklot kell megjárnia tanítványának, és azt Khan is megerősítette: „Nagyon kemény Freddie, de az elmúlt héten túlestem a leginkább strapásabb perióduson. Azt mondta ekkor, hogy a dolgok előbb sokkal rosszabbak lesznek, mielőtt jobbra fordulnak."

„De továbbra is a fizikai részeken lesz a hangsúly, mielőtt a sparring-szakasz elkezdődik. Hallottam, hogy Freddie nagyon kemény feladat elé állít majd a sparringokon, azonban most nem lesz itt Manny Pacquiao, mint a korábbi két meccsem előtt, ám így is számos minőségi bokszoló van az edzőteremben. Még soha nem éreztem ennyire jól magam, és még másfél hónap hátravan a meccsig! A szurkolók kirobbanó formában látnak majd Kotelnik ellen."

A Wild Card Gym természetesen még mindig a Pacquiao-Hatton meccstől hangos, amely érdekesen érintette Khant, hisz Hatton a honfitársa és fiatalkori hőse, míg Pacquiao az edzőpartnere.

„Teljesen semlegesen néztem a meccset" - mondta Khan diplomatikusan. „De az eredmény mindenkinek egy újabb lökést adott az edzőteremben. Én is úgy akarok bokszolni Kotelnik ellen, mint Pacquiao tette Las Vegasban. Ugyanolyan elsöprő kiütésre vágyom. Nagy a nyomás, de a nyomás alatt csak erősödöm!"

(monokli.com)

Fight.hu

Partnereink

Partnereink