Vezető hír

Khan vs. Barrera: Nem derült ki semmi…

Khan vs. Barrera: Nem derült ki semmi…
Frank Warren védence, ha csak a végeredményt nézzük simán nyerte a Barrera elleni küzdelmet, mégis hozzá kell tenni, hogy a mexikói ikon egy összefejelést követően súlyos fejsérülést szenvedett, így gyakorlatilag nem derült ki melyikük a jobb.Óriási érdeklődés, gyakorlatilag full telt ház várta a fiatal titán és az öreg róka csatáját a MEN Arena-ban. A WBA és a WBO interkontinentális bajnoki címeiért kiírt találkozón azonban az első menetben egy akció során, egy nagyon erős vétlen összefejelés történt, amiben Barrera homlokának tetején óriási repedés keletkezett. Ennek köszönhetően a három súlycsoportban is világbajnoki címig jutó Marco Antonio Barrera nem tudott teljes értékű munkát végezni a meccs alatt, aminek köszönhetően a mérkőzés az ötödik menetben technikai döntéssel véget ért és így nyert a nemrégiben súlyos KO vereséget szenvedő olimpiai ezüstérmes Amir Khan.

Tény, hogy a találkozón erősen kezdett a fiatal brit és azt is el kell ismerni, hogy jól használta ki a meccs első meneteiben, hogy ellenfele megsérült és az is igaz, hogy meg kell hagyni jól bunyózott és a mexikói alig talált. De nem lehet szó nélkül elmenni, hogy sokak kedvenc bokszolójának Marco Antonio Barreranak így nagyon nehéz dolga akadt. Magán a találkozón a történtek miatt sokkal jobban bokszolt Khan és egyeneseivel, kiváló lábmunkájával nagy nyomást gyakorolt ellenfelére és így bokszolta le a meneteket, míg be nem szüntették a meccset az ötödik menetben, úgyhogy Khan visszatért és méghozzá jó boksszal! Ettől függetlenül a mérkőzést közvetítő magyar szakértő Füzessy Zoltán szavait kell idézni: Nem derült ki semmi.

A fő esemény előtt a Joe Calzgahe-val is jó barátságot ápoló Enzo Maccanirelli lépett a szorítóba, hogy újra elinduljon a WBO világbajnoki címig. A mostani interim mérkőzésen egy fiatal ismeretlen bokszolóval kellett megküzdenie. Olaf Afolabi igazi tengerentúli stílusú bunyóval érkezett a szigetországba és a jóval racionálisabb egykori világbajnoknak nem is ízlett a játékos bunyó, aminek a kilencedik menetben látta csak igazán kárát a hazaiak kedvence. Történt ugyanis, hogy Afolabi egy jól kivárt balegyenesre egy kilépős, igazi keresztbeverős jobb egyenes bombával válaszolt és így KO vereség lett a vége Maccarinelli számára. Így a korábba WBO bajnoknak még nagy feladatai vannak hátra, hogy újra címközelbe kerüljön. A gála összességében jól sikerült és a helyszínre kilátogatók is jól szórakoztak, de kár volt Roy Jones Jr. után újra sérülten bokszoló sztárokat látni, akiknek így nehezebb a feladata, de ilyen az élet és ilyen a boksz is, úgyhogy csak várni lehet a folytatást.

(P.J.)

Fight.hu

Partnereink

Partnereink