Vezető hír

King'' Arthur kihívója ötször is padlózott, mielőtt beszüntették a címvédő meccset

King'' Arthur kihívója ötször is padlózott, mielőtt beszüntették a címvédő meccset

Továbbra is Arthur Abraham a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) középsúlyú bajnoka, miután a Sauerland Event szombat esti berlini bokszgáláján a tizedik menetben technikai K.O.-val legyőzte honfitársát, Mahir Oralt.

Az örmény születésű, de német állampolgárként versenyző Abraham tizedik alkalommal őrizte meg vb-övét ebben a kategóriában, s a hivatásosok között vívott eddigi mind a 30 mérkőzésén győzött. A 29 éves Abraham 2005 decembere óta őrzi sikeresen bajnoki címét.

Oral a látványos küzdelem során öt alkalommal került közelebbi ismeretségbe a szorító vászonborításával, háromszor a befejezést jelentő tizedik menetben.
Eredetileg a dominikai Giovanni Lorenzo volt a hivatalos kihívója, de a két bokszoló menedzserei nem tudtak megállapodni. Az IBF szeptemberig adott haladékot, hogy megszervezzék a mérkőzést.

Abraham arról álmodozik, hogy az amerikai Kelly Pavlikkal, a Boksz Világtanács (WBC) és a Boksz Világszervezet (WBO) világbajnokával méri össze erejét.

Az ugyancsak 29 éves Oralnak ez volt a 29. profi meccse, s ezen belül a második veresége. Ezt megelőzően 2004-ben szenvedett vereséget Malik Dziarra ellen.

(www.monokli.com)

Fight.hu

Partnereink

Partnereink