Vezető hír

KING vs. LION

KING vs. LION

Az IBF veretlen középsúlyú bajnoka, az örmény születésű német Arthur Abraham (29 győzelem - 0 vereség) június 27-én, Berlinben, a nehézsúlyú legenda Max Schmelingről elnevezett csarnokban védi címét, éspedig a török-német Mahir Oral (25 győzelem - 1 vereség - 2 döntetlen) ellen.

Oral az Arena Box-Promotion, Abraham a Sauerland Event ökölvívója. Az örmény születésű, de német színekben versenyző Abraham (Sauerland Event) eddigi 29 meccsén mindig nyert, 23 esetben K.O.-val. Abrahamnak eredetileg a hivatalos kihívó Giovanni Lorenzóval (27győzelem - 1 vereség) kellett volna bokszolnia, ám a feleket képviselő társaságoknak nem sikerült megállapodniuk, ezért az IBF engedélyezett még egy címvédést a bajnoknak. Az Abraham-Lorenzo küzdelmet szeptemberben kell megejteni, amely valószínűleg az Egyesült Államokban lesz tető alá hozva.

Arthur Abraham Amerikában is hírnevet szerzett, legyőzve Edison Mirandát 2008-ban, TKO-val. A veretlen bokszoló idén március 14-én kilencedik alkalommal tette kockára világbajnoki övét Lajuan Simon ellenében. Meggyőző pontozásos győzelmet aratott a „Király".

Az igazi kihívás, melyet szeretne létrehozni a Sauerland istálló, az egy csúcs rangadó, címegyesítő mérkőzés Kelly Pavlic és Arthur Abraham.

A német vállalkozás irigyelt pozícióba került, mivel nagyszabású rendezvényeit nem csak Németországban, hanem a világ számos pontján, például Magyarországon, Ausztráliában és Nagy Brittanában is közvetítik. Nem kell ecsetelni, hogy ez mit jelent, hiszen a rivális Universum Box-Promotion mostanság nadrágszíjhúzásra, a bokszolók tömeges elbocsátására kényszerült, szemben a Sauerlanddal, amely még bővítette bokszolói létszámát, és televíziós partnereit.

A legfrissebb hír, hogy a június 27-i Arthur Abraham - Mahir Oral középsúlyú vb-meccset az Egyesült Államokban is láthatják a bokszrajongók, éspedig a Showtime adón, amely az HBO hálózat mellett a második „boxcsatorna". Immáron második alkalommal közvetít profi bokszot a TV6. Itthon az esemény a TV6-on lesz látható, június 27-én, szombaton, 21:00 órás kezdettel.

Az Arena Box Promotion alkalmazásában álló Oral pályafutása során csak egyszer szenvedett vereséget, legnagyobb győzelmét Domenico Spada ellen aratta. "Nagyon örülök, hogy ismét Berlinben bokszolhatok, Oral komoly kihívás lesz a számomra, egy nagyon jó profiról van szó." - nyilatkozta Arthur király a kihívóról.

Szávuj Miklós

Fight.hu

Partnereink

Partnereink