Vezető hír

Klicsko és Csagajev készen áll a szombati harcra - edzés VIDEO

Klicsko és Csagajev készen áll a szombati harcra - edzés VIDEO

A WBO és az IBF szövetségek egyesített nehézsúlyú világbajnoka, az ukrán Vlagyimir Klicsko (52 győzelem - 3 vereség) szombat este a Gelsenkirchen-i Veltins Arénában fogadja a WBA bajnokát, Ruszlan Csagajevet (25 győzelem - 0 vereség - 1 döntetlen). A két bokszoló hétfőn sajtótájékoztatón ismertette várakozásait.

A küzdelemnek különleges előélete van, hisz bő két hete még egyik bokszoló sem tudta, hogy létrejöhet ez a párosítás, de a kényszer ebben az esetben is nagy úr volt. Mint ismert, Csagajev május 30-án bokszolt volna a WBA másik bajnokával, Nyikolaj Valujevvel, ám a meccset vitatott egészségügyi kockázat miatt (Csagajev vérvizsgálata hepatitis vírus jelenlétét mutatta ki) nem rendezhették meg, holott a két harcos már a hivatalos mérlegelésen is túlvolt.
Vlagyimir Klicsko - Ruszlan Csagajev
Ez az ügy még nincs lezárva, de Csagajev, amikor kiderült, hogy Klicsko ellenfele, David Haye megsérült, azonnal kijelentette, vállalja az ukrán elleni megmérettetést.

Vlagyimir Klicsko: „Szomorú, hogy David nem tud ringbe lépni, mindazonáltal én mindig előrenézek, és most Ruszlannal küzdök. Ő a WBA bajnoka, nagyon tapasztalt, kemény kihívó. A felkészülésemben csak annyit változtattam, hogy a normál alapállású sparringpartnereket lecseréltem balkezesekre” – fogalmazott a sajtótájékoztatón az ukrán klasszis.Chagaev még egy Schalke04 focimezt is magára öltött a publikum kedvéért


Ruszlan Csagajev: „Törölték a Valujev elleni küzdelmemet, de most mégis Vlagyimir Klicsko ellen fogok küzdeni 60 000 néző előtt. Várom, hogy ilyen nagy tömeg előtt ringbe léphessek, és azt, hogy ilyen nagy közönség szeme láttára vigyem haza Klicsko három bajnoki övét. Nem félek Vlagyimirtól, én is világbajnok vagyok, nem csak ő. Mindig azt mondtam, hogy bárki ellen kész vagyok bokszolni. A méretkülönbséggel foglalkozzon ő, én már legyőztem nála magasabb bunyóst is, Valujevet.” – így az üzbég, akinek mondatait korábbi nyilatkozatokból bővítette ki a nemzetközi szakmédia.

Még egy gondolat a mérkőzéssel kapcsolatban. Jelen állás szerint, és ez valószínűleg már nem fog változni, Csagajev WBA öve nem kerül terítékre az összecsapás során. Mi több, az sem biztos, hogy a meccs után, bárhogy is záródik a harc, egyáltalán megtarthatja azt.

A szombati gálát, reményeink szerint Vető Gábor mérkőzésével egyetemben, a Sport1TV 21:30-tól élőben közvetíti.

a www.monokli.com írása

Fight.hu

Partnereink

Partnereink