Vezető hír

Klitschko csak pontozással tudott győzni (a teljes mérkőzés videója)

Klitschko csak pontozással tudott győzni (a teljes mérkőzés videója)
Johnson korábbi hergelését és bizonygatásait követően szánalmas teljesítményt mutatott tegnap este Svájcban, de az ukránok óriása sem mondhatta el magáról, hogy élete legjobb mérkőzését vívta volna. Johnson mentségére szolgáljon, hogy jól védekezett, csak sajnos a támadás része nem ment a dolognak, pedig láthattunk volna egy a mostaninál izgalmasabb mérkőzést...

Tegnap éjszaka az eddig veretlen Kevin Johnson csatlakozott azok táborához, akiken a Klitschko testvérek átgázoltak. Nem is igazán ez a helyes kifejezés, ugyanis Vitali tegnap a szokottnál gyengébben teljesített, és a mindenki szerint laza győzelemnek ígérkező találkozót pontozással tudta megnyerni. A pontszámokban  szinte teljesen egyet értettek a bírók (120-108, 120-108, 119-109), bár egyikük valamelyik menetben az amerikait látta jobbnak, bár nehéz lenne megmondani, melyik menet lehetett az.

Lényegében az egész mérkőzésre elmondható, hogy Vitali ugyan sikertelenül, de támadt, Johnson pedig hősiesen védekezett és inkább menekült. Az eredményt illetően nem csalódtunk Klitschko-ban, bár mindenki korábbi befejezésre számított. Fritz Sdunek a meccs előtt azt nyilatkozta, "ha Johnson tényleg olyan szívós, mint ahogy mondja, akkor végigmehet a találkozó". Ténylegesen végig is ment, bár ez inkább azon múlt, hogy az ukrán nem igazán tudott mit kezdeni vele. Johnson pedig többet hajlongott, mint nádszál a szélben. Johnson nagyon magabiztosan nyilatkozott korábban, hogy majd jön ő és megmutatja, de végül ő is alulmaradt egy nem túl jól teljesítő Vitali ellen. Remélhetőleg legközelebb izgalmasabb meccset produkál az ukránok bajnoka.

Klitschko vs Johnson - 1. rész - a második menetig  

2. rész

 

3. rész - a 9. menetig  

4. rész

Fs

Fight.hu

Partnereink

Partnereink