Vezető hír

Kótai Mihály vs. Gordan Glisics mérlegelés

Kótai Mihály vs. Gordan Glisics mérlegelés

Már minden egyben a Totalfight IX. gáláján ahhoz, hogy jól szórakozzunk. Pénteken délután mérlegelt a főmérkőzés két résztvevője. Kótai Mihály, aki középsúlyban fog megküzdeni a horvát Gordan Glisics ellenében, valamint az Európa-bajnoki MMA küzdelem két résztvevője is...

Óriási az érdeklődés a Totalfight IX. gáláján, ahol is Kótai Mihály és Végh Attila mellett több neves bokszoló és mma versenyző is ringbe lép. Pénteken délután a Salgó Hotelben megtartották a hivatalos mérlegelést, ahol Gordan Glisics és Kótai Mihály is, hozta a kötelező súlyhatárt.

 

Az egykori világbajnok középsúlyban mérlegelt és a látottak alapján ki lehet jelenteni, hogy Kótai óriási változáson ment keresztül az utóbbi időben. Az egykoron WBF/IBO világbajnok bokszoló 70, 9 kilógrammal, míg ellenfele pontosan 72,5 kilóval vette a pénteki akadályt.

 

„Örülök, hogy jó a súlyom, úgy érzem a nagyváltóban is tudok majd bunyózni a jövőben. Az ellenfelem elszánt, aminek örülök, mert nem akartam könnyű meccsen a ringbe lépni.” – nyilatkozta a Tornádó becenevet viselő bokszoló.

 

Végh Attila

Végh Attila a mérlegen

 

Végh Attila a Totalfight kontinens bajnoki címéért lép a kötelek közé freefight szabályrendszerben. A Pumukli becenevet viselő harcos eredeti ellenfele belázasodott és így a szintén horvát Igor Henc ellen bizonyíthat a felvidéken élő magyar fighter. A mostani kihívó azonban még jobb mérleggel rendelkezik, mint a már beharangozott mma versenyző, ugyanis Henc tíz meccséből nyolcat megnyert, míg egy vereség és egy döntetlen színesíti a rekordját. Míg Végh néhány dekával mért be a 93 kilógrammos felső súlyhatár alatt, addig huszonkét esztendős Henc több, mint két kilóval.

 

A gálán Magyar-bajnoki ütközet nélkül maradt Turgonyi Bálint is mérlegelt a pénteki ceremónián, meccse nem marad el, egy hat menetes összecsapáson lép majd a szorító kötelek közé. Turgonyi új ellenfele a kecskeméti Németh Ottó két héttel ezelőtt már bemelegített a visszatérése óta és nem mutatott rossz formát, úgyhogy az ellenfélváltástól függetlenül izgalmas mérkőzésre lesz kilátás.

 

Totalfight

A versenyzők és a szervezők

 

Betegség miatt nem léphet a ringbe Zöld Ferenc, aki magas lázba esett, így kénytelen kihagyni a salgótarjáni rendezvényt, de készen áll az ütközetre Hubert László, Bozai Gyula, Polgár Ádám és Polgár Norbert is, úgyhogy öt amatőr mérkőzés mellett, hét profi meccsen izgulhatnak a kilátogatók. A gálán boksz mellett a zene kap még nagy szerepet, hiszen több együttes is megmutatja magát! Kótai bevonuló zenéjét például a Fiesta egyik nagy slágere lesz, amit élőben ad elő a kiváló hazai zenekar.

 

(TFC)

Fight.hu

Partnereink

Partnereink