Vezető hír

Kótai Misi is bokszol a K-1 gálán a Papp László Sportarénában!

Kótai Misi is bokszol a K-1 gálán a Papp László Sportarénában!
A K-1 gálák évek óta stabil sarokkövei a magyar küzdősportéletnek, a viadalokat pontos menetrend, magas szakmai színvonal jellemzi. A szervezők ígérete szerint nem lesz ez másként a 2010. február 6-án, a Papp László Sportarénában – immár tizenkettedik alkalommal – megrendezésre kerülő eseményen sem. A csarnokba kilátogatók válogatottak közti K-1 csapatmérkőzésen, K-1 MAX Európa-döntőn, MMA valamint profiboksz derbiken drukkolhatnak. Sztárokban most sem lesz hiány: ringbe lép a francia Freddy Kemayo, de a keményöklű, nagydumás román Catalin Morosanu személyében egy igazi showman is osztja majd a pofonokat...

A február 6-án, szombaton 18 órától megrendezésre kerülő viadal a magyar-olasz K-1 Európa-liga válogatott csapatmérkőzéssel veszi kezdetét. Az összecsapás bármelyik küzdősportgála főprogramjaként is megállná a helyét. Nagy csatára van kilátás az évtizedek óta a világ élvonalába tartozó hazai együttes, valamint a jó nevekből álló talján brigád vetélkedésén. A Görbics Gábor (63,5kg), Oli Márk (67kg), Józsa Ádám (71kg), Busai Gergely (81kg), Zentai Máté (91kg) alkotta magyar együttest az egykori thaiboksz legenda, Rehák György edző vezeti csatába.

Minőségi fighterek alkotják a ColliZion K-1 MAX Európa-döntő mezőnyét. A tartalékmérkőzésen a feltörekvő debreceni Tóth Gábor a sokat próbált pécsi Vulics Józseffel ütközik az esetleges meccslehetőségért. Az alapnégyes tagja a minden helyzetből ütő, rúgó francia Philippe Salmon, az őserő román Mihai Barbu, de klassziskategóriát képvisel a horvát Frane Radnic és a jelenleg az egyik legjobb magyar K-1 MAX versenyzőnek tartott Vörös Roland is.

Az augusztusi, debreceni K-1 Magyar Nagydíj 70 kilogramm alatti győztesére, Balogh Norbertre ütős derbi vár. Az olimpikon ökölvívó Balog Vilmos és a profi thai-boksz világbajnok Zilai Sándor által felkészített sportoló profi interkontinentális címmérkőzésen lép szorítóba. Ellenfele egyelőre nem ismert, ám a rendezők garantálják, kemény riválist állítanak vele szembe.

A pazar birkózómúlttal bíró Aubéli Ottó is szorítóba lép a Papp László Sportarénában, az egykori szabadfogású Európa- és világbajnoki bronzérmes, olimpikon második „kiskesztyűs” bunyójára készül K-1 MMA superfightban.
Ha a hajókötél vastagságú izmokkal rendelkező karfiolfülű kellő tapasztalatot szerez a kevert harcművészetek területén, a stílus új magyar sztárja válhat belőle.

Aubéli Ottó

 

Aubéli Ottó ellenfele később kerül megnevezésre

A „Tornádónak”, az ökölvívó Kótai Mihálynak is van medálja amatőr világversenyről, Eb-bronzot őriz vitrinjében. A profik között a WBF nagyváltósúlyú világbajnoki címét is megszerző bunyós ismét az elitbe vágyik, edzőjével, Veres Lászlóval karrierje újjáépítésén dolgozik. 2009. júliusi visszatérése óta Kótai veretlen, három mérkőzést abszolvált sikerrel, a budapesti arénában az osztrák Thomas Hengstberger próbálja megállítani.

A szakmáról sokat tudó nehézfiúk kapnak szerepet az est három K-1 superfight összecsapásán. Bemelegítésként a világsztár Remy Bonjasky tanítványa, a holland Revanho Blokland ütközik az osztrák Patrick Bergerrel.

Freddy Kemayonak sem kell bemutatkoznia a szorítók világában, a rutinos francia számtalan nagyágyúval nézett már farkasszemet. Budapesten sem vár rá sétagalopp, riválisa, a K-1-nek nagy célokkal nekivágó kick-boksz profi Európa- és világbajnok norvég Andreas Hoftun kijelentette, le fogja győzni Kemayot!

Kemayo

Kemayo Andreas Hoftun-nal csap össze

Érkezik a közönségkedvenc Catalin Morosanu is, a román fighter tavaly februári budapesti mérkőzésén brutális K.O.-val intézte el a török Musab Gulsarit. A showmannek sem utolsó, kissé őrült bunyós nem sokat taktikázik, az elejétől kinyitja a pofonzsákot, aztán lesz, ami lesz…

Catalin Morosanu

Egyelőre még Morosanu ellenfele sem ismert

A 2010. február 6-án, szombaton 18 órától a Papp László Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő ColliZion K-1 MAX Európa-döntőre belépők a Ticket Express jegyirodáiban (www.tex.hu) kaphatók.

Program:

 

Olasz-magyar K-1 európa-liga válogatott mérkőzés
résztvevők:
63,5kg: Alessandro Orella vs Görbics Gábor
67kg: Tiziano Mascoli vs Oli Márk
71kg: Damiano Poletti vs Józsa Ádám
81kg: Marco Santi vs Busai Gergely
91kg: Domenico Avella vs Zentai Máté

ColliZion K-1 MAX (70kg alattiak) Európa-döntő
résztvevők:
Tóth Gábor vs Vulics József (tartalékmérkőzés)
Philippe Salmon (Franciaország)
Mihai Barbu (Románia)
Frane Radnic (Horvátország)
Vörös Roland (Magyarország)

K-1 MAX profi interkontinentális címmérkőzés
Balogh Norbert vs (ellenfele később kerül megnevezésre)

K-1 MMA super fight
Aubéli Ottó vs (ellenfele később kerül megnevezésre)

Profiboksz

Kótai Mihály (35-3-1) - Thomas Hengstberger (14-24-3)

K-1 superfight
Revanho Blokland (Hollandia) vs Patrick Berger (Ausztria)
Freddy Kemayo (Franciaország) vs Andreas Hoftun (Norvégia)

Catalin Morosanu (Románia) vs (ellenfele később kerül megnevezésre)

Forrás: www.k-1.hu

 

 

Fight.hu

Partnereink

Partnereink