Vezető hír

Lennox Lewis: "David Haye képes kiütni Wladimir Klitschko-t!"

Lennox Lewis:
A korábbi vitathatatlan nehézsúlyú bajnok, Lennox Lewis, támogatja barátját és vidéki társát, az újdonsült WBA nehézsúlyú bajnok David Haye-t. Lewis szerint benne megvan az a képesség, hogy megverje Wladimir Klitschko-t, aki jelenleg az IBF és a WBO címét is birtokolja. Lewis hiszi, hogy Wladimir ellen lehet sikere Haye-nak, de az idősebbik Klitschko, Vitali ellen már nem merne fogadni a győzelemre...

"Kettőjük közül véleményem szerint Wladimir a könnyebb ellenfél." nyilatkozta Lewis a BBC Sportnak. "Vitali nagyon magas, és hosszú karjai vannak, ráadásul hihetetlen ütőerővel bír. Amikor én bunyóztam ellene, beletelt néhány menetbe mire igazán a közelébe tudtam férkőzni. Tudja, hogyan használja ki maximálisan a hatókörzetét, amihez nagy előnyt jelentenek a hosszú karok. Haye esélye ellenük a gyorsaságban és a lábtechnikában rejlik, ezzel foghatja meg őket."

 

 

Klitschko és Haye szemtől szemben (egy kis szópárbaj)

 

"Ha tudja azt produkálni, amit Valuev ellen, akkor lehet esélye. Az a technika azért vált be igazán, mert ugyan Valuev ütött, de szinte sosem talált az elmozgásnak köszönhetően. Az ütés pedig mit ér, ha nem talál?! Megnézném szívesen, ahogy legyőzi őket, de Vitali ellen nagyon nehéz dolga lenne."

 

"Haye legyőzött egy nála sokkal nagyobb és magasabb óriást, ami bizonyítja, hogy nagyon okos öklöző, mert a hátrányait előnyére tudta fordítani. Ez a box művészete, ami Haye esetében egy bajnoki övet jelentett." tette hozzá Lewis.

 

Fs

Fight.hu

Partnereink

Partnereink