Vezető hír

Nagyot akar ütni szombaton Szebelédi Renáta

Nagyot akar ütni szombaton Szebelédi Renáta
Egy új boxvállalkozás bemutatkozó rendezvényére kerül sor szombat este Budapesten, melynek programjában két nemzetközi címmérkőzés kapott helyet. Harmatsúlyban a WBF világbajnoki címét igyekszik megvédeni Szebelédi Renáta, akit ez alkalommal a romániai Eva Marcu hívhat ki.
Szombat este a Sashalmi Közösségi Teremben (Budapest, XVI. kerület, Sashalmi tér 1.) tartja bemutatkozó rendezvényét a Feja Promotion, mely vállalkozás egyből két nemzetközi címmérkőzés mutat be a magyar boxbarátoknak. Az esemény főmérkőzése egy női világbajnoki összecsapás lesz, melynek keretében kötelek közé lép a jelenlegi legjobb magyar profi ökölvívó hölgy, Szebelédi Renáta, aki a tavaly Németországban megszerzett WBF világbajnoki övét teszi kockára Eva Marcu (Románia) ellen. 

A csinos Szebelédit talán ma már nem kell bemutatni a hazai közönségnek, ugyanis az alig 20 éves fiatal hölgy az elmúlt két évben igen domináns szereplőjévé vált a magyar profi ökölvívásnak. Volt Magyar-bajnok, UBO „világbajnok”, míg a jelenlegi WBF világbajnoki öve mellé – alig egy hónapja – megpróbálta megszerezni az IBF nagylégsúlyú vb-címét is, ám enyhén véleményes pontozói munka mellett vereséget szenvedett Olaszországban, a világklasszis Simona Galassi ellen.

A szombati riválisok – Szebelédi és Marcu – egyszer már találkoztak a ringben, egy esztendeje, Győrben, s akkor a világbajnoknő nagy csatában, de meggyőző teljesítmény nyújtva TKO-val diadalmaskodott a 6. menetben.

„Eltelt egy év a mérkőzésünk óta, és Éva legutóbb külföldön bizonyította, hogy nagyon sokat fejlődött. Februárban tíz kemény menetet bokszolt végig kisváltósúlyban a veretlen Európa-bajnokkal szemben, úgyhogy óriási hibát követnék el azzal, ha nem venném komolyan őt” – kezdte Szebelédi Renáta, aki az elmúlt napokban nem csak az ökölvívásra koncentrált, hiszen a hét első három napján az írásbeli érettségi vizsgával is sikeresen megküzdött. „Szerencsére nekem a tanulás soha nem volt teher, mindig sikerült az iskolát a sportolói karrieremmel szinkronba hozni. Noha nemrég volt az olaszországi mérkőzésem, teljesen felkészültnek érzem magam a szombati küzdelemre, sőt, kifejezetten bizonyítási vágy van bennem. Kiemelten fontos nekem ez a mérkőzés, hiszen csak ritkán tudom megmutatni magam itthon, a család, a rokonok, az ismerősök és a barátok előtt. Győzelemre és kiütésre fogok törekedni szombaton is.” 

Eva Marcu szerényen beszélt az előtte álló küzdelemről, ő nem revánsról nyilatkozott, hanem egy „szép mérkőzésről, és egy még szebb befejezésről”. A romániai születésű, de évek óta Magyarországon élő fiatal hölgy, akinek egyébként már egy óvodáskorú gyermeke is van, két hónapja csak erre az összecsapásra készül.

„Két hónapja tudtam meg, hogy újra megküzdhetek Renátával. Igyekeztem minél többet sparringolni, fogyasztanom is kellett, de úgy érzem, hogy mindent elkövettem a siker érdekében. Majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég!” – jelentette ki Eva Marcu. „Nem úgy megyek ringbe, hogy revánsot akarok venni a tavalyi vereségen, hanem azért, hogy szép, színvonalas meccset mutassak be a közönségnek. De nehogy valaki félreértse az előbbi kijelentésem, mert igenis győzni akarok, csak a hétvégi egy másik meccs lesz, és nem az első folytatása. Láttam Reni legutóbbi mérkőzését Galassi ellen, csodálatosan küzdött, de igyekeztem a hibáit kielemezni. Sok új dolog lesz szombaton!”

„A RING CSILLAGAI” profibox gála
Helyszín: Bp., XVI. Ker, Sashalmi közösségi terem (Sashalmi tér 1.)
Időpont: 2012. május 12. 19 óra
Jegyár: 3000 Ft (diákoknak diákigazolvánnyal 2500 Ft.)


A gálán nagyközépsúlyban a WBF szervezet interkontinantális övéért meccsel Oláh János (10-8-1) és Baran Attila (9-2). Ringbe lép még Nemesapáti Norbert, Giuseppe Lauri, Cristian Pastarini és Kemény Loránd.

Sashalom plakát

A rendezvény hivatalos mérlegelésére pénteken, 18:30-tól kerül sor a XVI. kerületi Sas hotelben (Bp., XVI. kerület Gordonka u 14.), ahová a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Partnereink

Partnereink