Vezető hír

Ruslan Chagaev lesz Wladimir Klitschko ellenfele június 20-án

Ruslan Chagaev lesz Wladimir Klitschko ellenfele június 20-án

Az üzbég Ruszlan Csagajevvel csap össze június 20-án, Gelsenkirchenben Vlagyimir Klicsko, a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) nehézsúlyú világbajnoka.

Ezt szombaton jelentette be az ukrán öklöző mérkőzéseit szervező cég. Klicsko eredetileg a brit David Haye ellen lépett volna szorítóba, riválisa azonban szerdán kézsérülésre hivatkozva visszalépett a csatától. Csagajev múlt heti, Nyikolaj Valujev elleni, helsinki találkozóját le kellett fújni, mivel a helyi szövetség a hepatitis B-vírussal fertőzött Csagajev egészségi állapota miatt nem engedte, hogy megrendezzék az összecsapást.Klitschkot úgy néz ki nem érdekli az üzbég betegsége

Klicskóékat azonban úgy tűnik, nem zavarja az üzbég öklöző betegsége. Ugyanakkor a WBA-nál még bajnoki státusban lévő Ruszlan Csagajev (25 győzelem - 0 vereség - 1 döntetlen) nagy lépésre szánta el magát, miután eddig tisztázatlan körülmények között elmaradt a múlt szombati Nyikolaj Valujev elleni visszavágója: június 20-án kiáll a WBO/IBF világbajnokkal, Vlagyimir Klicskóval, aki David Haye sérülése miatt pánikszerű ellenfélkeresésbe kezdett. Mert ugyan látszólag kézenfekvő, hogy a felkészült versenyző mérkőzést szeretne, ám Klicsko azért komolyabb kihívás, mint Valujev lett volna.

„Nem félek Vlagyimirtől" - beszélt Csagajev. „Én is világbajnok vagyok, nem csak ő. Mindig mondtam, hogy bokszolok bárki ellen. A méretkülönbség sem zavart sohasem. Az legfeljebb Vlagyimirt zavarhatja, mert én már legyőztem egy hatalmas termetű bokszolót, Valujevet."

Csagajev mestere, Michael Timm is optimista: „Az esélyek egyenlők. Ruszlan a WBA bajnoka, és Vlagyimirnek is van néhány öve. Sok tényezőt kell összeadni, de mindkét bokszoló esélyes a győzelemre. A Helsinkiben rendezett műbalhé után most boldog vagyok." - fogalmazott a német edző. „Egyáltalán nem álltunk le az edzéssel, és a jövő héten már újra sparringolni fogunk, hogy a forma még jobb legyen. Persze dolgozunk egy kicsit a taktikán is, mert Vlagyimir azért más, mint Valujev. De Ruszlan erős, aki bármilyen szituációból visszatámad. Magas bokszolóra készültünk, de Klicsko gyorsabb, úgyhogy nekünk is gyorsulnunk kell."

www.monokli.com írásai alapján

Fight.hu

Partnereink

Partnereink