Profi

Shane Mosley vs. Floyd Mayweather május 1-én

Shane Mosley vs. Floyd Mayweather május 1-én
Ezen a héten szombaton csap össze két nagy bunyós a váltósúlyú divízióban. A WBA világbajnok Shane Mosley a korábbi bajnok Floyd Mayweather ellen megy ringbe Las Vegasban.
A 38 éves WBA váltósúlyú világbajnok karrierje legkeményebb mérkőzése előtt áll. Ellenfele az a 33 éves Floyd mayweather lesz, aki 40 profi mérkőzésen egyszer sem talált legyőzőre. A címvédő 2009 januárjában vette el Antonio Margaritotól a WBA övet, miután a kilencedik menetben három jobb horoggal a padlóra küldött. Azóta egyszer sem lépett szorítóba. Mostani ellenfele, Mayweather tavaly szeptemberben harcolt utoljára Juan Manuel Marquez ellen és nyert egyhangó pontozással úgy, hogy Marquez már a második menetben padlót fogott.

Mayweathert (kék-fehérben) nem érdekli az öv

Mayweathert (kék-fehérben) nem érdekli az öv

Mayweaterről el lehet mondani, hogy igazi bajnok volt a váltósúlyúak között. Azután kipróbálta magát egy divízióval feljebb is, ahol legyőzte Oscar De La Hoyat és megnyerta a WBC nagyváltósúlyú övét, majd Ricky Hatton ellen meg védte sikeresen azt. Most visszatért a váltósúlyúak közé, hogy egy újabb skalpot gyűjtsön be, nem is akárkiét. Floyd Mayweather elmondta, hogy már nem érdekli egyáltalán a WBA váltósúlyú öve, már mindent bizonyított a nagyvilágnak. Nem lesz könnyű dolga Shane Mosley-nak, hiszen Mayweather nem az a régi típusú öklöző aki meg előre és rombol, ezért valami okos taktikára lesz szüksége, ha nyerni akar. Mayweatherre jellemző, hogy nem üt sokat, de amiket elindít, azok mind halálosan kemények és erőteljesek. A mérkőzést a két öklöző között az MGM Grandben rendezik meg Las Vegasban.


p.sz.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink