Profi

Szombat este Amir Khan vs. Paulie Malignaggi

Szombat este Amir Khan vs. Paulie Malignaggi
Elérkezett a debütálás ideje. A WBA kisváltósúlyú bajnok, Amir Khan szombaton a Madison Square Gardenben, New York-ban először harcol a nagyközönség előtt az USA-ban.
Paulie Malignaggit egészen stílusosan kellene megverni, ha szép bemutatkozást szeretne a 23 éves Amir Khan az Egyesült Államokban. Ha úgy tetszik, amibe a brit öklöző került egy küldetéssorozat. Az első sikeresen végrehajtott akció a Golden Boy promotions érdeklődésének felkeltése volt. Most jöhet egy ellenfél, akit nem elég egyszerűen megverni, pontozással győzni. Úgy kell kiütni, hogy az nagy hatással legyen az amerikai nagyközönségre is. "Tutodm, hogy megnyerem a küzdelmet, de nem csak egyszeűen győzni akarok, jó stílusban akarok nyerni! Le akarom győzni őt, de inteligensen és okosan és üzenetet küldeni az Államok felé, milyen jó Amir Khan"- nyilatkozta a boltoni öklöző, aki karrierje során 22 mérkőzést megnyert és egy alkalommal kiütötték. 2008 szeptemberében Breidis Prescott bizony már az első menetben kiütötte Khant.


Így ütötte ki Prescott Amir Khant

Ez éppen jókor jött. Talán kezdett elszállni magától az ifjú boxoló, így egy egészséges Prescott féle pofon visszazökkentette a helyes kerékvágásba. "Erős vagyok és mentálisan is felkészültem erre a küzdelemre. A felkészülés is jól ment. Találkoztam sok rajongóval, voltam az Empire State Building-ben. Sok promociós munkát csináltam a küzdelemért. Három edzőtáborban vettem részt, de az utolsó megálló New York, a szombati küzdelem és nagyon várom, hogy túl legyek rajta."

Oscar De La Hoya - akié a Golden Boy -, nem csoda, hogy nagy sztárt akar varázsolni Khanból, mivel a korábbi, többek között WBC váltósúlyú legenda saját magát látja Amirban. "Amikor Amir szemébe nézek látokvalamit magamból. Körülbelül azonos korúak voltunk, amikor megnyertük az olimpiai érmet. Amikor láttam Amirt Athénban küzdeni, láttam mindent, amivel egy jó öklözőnek rendelkeznie kell. Természetesen tálentum, a gyorsaság, az erő és különösen a szenvedély. Ezek azok a tulajdonságok, amik segítettek nekem, hogy az legyek, aki vagyok ma a sportban. Igazán nagy megtisztelteés számomra, hogy Amir Khan karrierjét vezethetem valami igazán különleges jövő felé"- mondta De La Hoya.

Viszont ehhez a bizonyos jövőhöz először le kell győzni Malignaggit, aki volt világbajnok az IBF-nél, szintén nagyon gyors harcos és képzett is. A New York-i közönségkedvenc már 30 éves, ezért nem tudni mennyi ideje lesz még ahhoz, hogy a csúcsra érjen. Tehát neki is többet jelent egy egyszerű mérkőzésnél a szombati. "Nehogy már valami jött-ment angol elverje hazai pályán"- körülbelül így tekint Malignaggi Khanra.

p.sz.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink